AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dagitim lisansi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dağıtım lisansı nedir?​

Dağıtım lisansı sahibi bir tüzel kişinin sermayesinin yüzde on (halka açık şirketlerde yüzde beş) veya daha fazlasını temsil eden payların, doğrudan veya dolaylı olarak bir gerçek veya tüzel kişi tarafından edinilmesi ile bir ortağa ait payların tüzel kişilik sermayesinin yüzde onunu aşması sonucunu veren pay …

Lisans tadil bedeli nedir?​

Lisans sureti 2 bin 600 lira bedel karşılığında alınabilecek. Lisans tadili bedeli ilgili faaliyete göre 3 bin 850 lira ile 18 bin 50 lira arasında olacak.
OSB Dağıtım Lisansı nedir?
(2) OSB, onaylı sınırları içerisinde, dağıtım tesislerinin kurulması, işletilmesi, elektrik enerjisinin dağıtımının yapılması ve ilgili diğer hizmetlerin yerine getirilmesi faaliyetlerini yürütür. (3) OSB, Kurumdan her bir faaliyet ve aynı faaliyetin yürütüldüğü her bir tesis için ayrı lisans alır.
Üretim Lisansı nedir?
Üretim lisansı ise tüzel kişilere piyasada üretim faaliyeti gösterebilmeleri için 6446 sayılı Kanun uyarınca verilen izni ifade etmektedir. Lisanslama süreci Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Lisanslı enerji üretimi nedir?​

Lisanslı elektrik üretimi 1 MW üstü kurulu güce sahip uygulamalardır. Tüketim durumunu göstermek gibi bir zorunluluğu yoktur. Üretilen lisanslı elektrik direk olarak şubeye aktarılabilir. Lisanslı elektrik projelerinde lisans süresi 49 yıl olup, üretilen enerjinin piyasa koşullarında satılması da mümkündür.

Otoprodüktör enerji nedir?​

Otoprodüktör elektrik üretim tesisleri, bir sanayi tesisi ile entegre olarak çalışan, buhar, sıcak gaz gibi çıktıları prosesde kullanılan veya sanayi atıklarını, yan ürünlerini elektrik üretiminde kullanarak aynı zamanda sanayi tesisinin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayan tesislerdir.
Otoprodüktör fider nedir?
Otoprodüktör Hücresinin Kullanım Amacı Rölenin tekrar kapama fonksiyonu aktif halde ise şebekeye enerji geldiği anda fider koruma rölesi kesiciye kapama sinyali gönderecek ve santral tekrar şebekeye bağlanacaktır.
EPDK lisans nedir?
Önlisans, üretim faaliyetinde bulunmak isteyen tüzel kişilere, üretim tesisi yatırımlarına başlamaları için gerekli onay, izin, ruhsat ve benzerlerinin alınabilmesi için belirli süreli verilen izni ifade etmektedir.

Lisans bedeli ne kadar?​

Yıllık lisans bedeli ise iç tüketim dahil olmak üzere brüt üretim üzerinden kilovatsaat başına 0,003 kuruş olarak uygulanacak. Elektrik piyasasında dağıtım faaliyeti için lisans alma bedelleri ise 70 bin 150 liradan başlayacak.

Elektrik dağıtım bedeli yasal mı?​

Elektrik dağıtım bedeli artık faturalarda gösterilmemektedir. EPDK Tebliği uyarınca artık elektrik faturaları üzerinde gösterilmemektedir ancak hala hesaplamaya dahil edilmektedir. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi açısından bu bedeli kontrol etmeleri daha doğru olur.
Elektrik üretim lisansı nasıl alınır?
Elektrik üretim faaliyeti için öncelikli olarak önlisans alınması gerekmektedir. Kaynak türü ve kurulu güce göre belirlenecek önlisans süresi içerisinde yatırımcı, mevzuattan kaynaklanan izin, onay, ruhsat ve benzeri belgelerin edinmesi gerekmektedir.
Lisanslı elektrik üretimi nasıl yapılır?

Enerji Lisansı nedir?​

Geri