- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dağıtım cılar nedir?
Belli bir coğrafi bölgede, imâlatçıdan aldığı malları tekrar satan ve imâlatçı ile yaptığı sözleşme gereği söz konusu malların dağıtımına ilişkin özel hakları bulunan gerçek veya tüzel kişi. Dağıtım işiyle uğraşan kimse. Distributer.Yaygın dağıtım nedir?
Yaygın dağıtım nedir?Yaygın dağıtımın esası, malın bulunabilecek her yerde satışa sunulması olup, özellikle tüketim mallarında, en çok da kolayda mallarda fazla kullanılmaktadır. Seçimli dağıtım, belirli bir bölgede sınırlı sayıda toptancı veya perakendeci kullanma politikasıdır.
Çok kanallı dağıtım nedir?
Çok kanallı dağıtım nedir?İşletmenin politikası doğrultusunda, dağıtım faaliyetlerinde gelinen son noktaya çok kanallı dağıtım sistemleri denmektedir. Çok kanallı dağıtım sistemleri, işbirliği içinde dağıtım kanalı elemanlarını koordine ederek, işletmenin ulaşmak istediği etkin dağıtım modelini sunmaktadır.
Yatay dağıtım nedir?
1.3.3 Bütünleşmenin Yönüne Göre Dağıtım Kanalları Yatay bütünleşme ise kanalın aynı düzeyinde pazara yayılmayı ifade eder. Bir perakendeci işletme değişik yerlerde perakendeci işletmenin şubelerini açarak zincir mağazalar oluşturabilir.Sınırlı dağıtım ne demek?
Sınırlı dağıtım ne demek?Sınırlı(Özel) Dağıtım Politikası saygınlığını artırmak, ürüne bağlı hizmetleri daha iyi sunabilmek ve dağıtım maliyetlerini azaltmak için az sayıda işletme ile çalışmanın tercih edilmesidir.
Ürün dağıtım kanalları nelerdir?
Ürün dağıtım kanalları nelerdir?Müşteri tatmini sürdürmek için de dağıtım kanallarına gereksinim duyulur. Dağıtım kanalı birimleri; üretici, toptancı, perakendeci, tüketici. Bazı dağıtım kanallarında ürün, üreticiden direkt tüketiciye ulaşır. Bazen ise üretici ve tüketici arasına toptancı, perakendeci veya komisyoncu girer.