AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dagitim agi ne demek?

Editör

Yeni Üye

Dağıtım ağı ne demek?​

Dağıtım: Bir tedarik zincirinde, bir ürünün tedarikçi aşamasından müşteri aşamasına ulaşması için taşınması ve depolanması adımlarıdır. Dağıtım tedarik zincirinin 5 aşaması olan müşteri, perakende, dağıtım, imalat, ve tedarik süreçlerinden herhangi ikisi arasında gerçekleşebilir.

Verilerin birimlerden toplandığı ilk haline ne ad verilir?​

Verilerin birimlerden toplandığı ilk haline ne ad verilir?
Eğer daha önce bir başka amaçla toplanmış verilerin kullanımı söz konusu olacaksa bu tür verilere ikincil veri denmektedir. Veriler daha önce toplanmamış ve ilk defa söz konusu çalışma ile toplanacaksa ise birincil veri olmaktadır.

Tasnif edilmiş seri ne demek?​

Tasnif edilmiş seri ne demek?
Her şıkka tekabül eden frekansı gösteren bölünmelere tasnif edilmiş seri adı verilmekte, birbirine yakın şıkların sınıflar halinde bir araya getirilerek her sınıfta kaç gözlemin bulunduğunun belirtildiği durumda ise gruplanmış seriler söz konusu olmaktadır.

Sturges formülü nedir?​

Sınıf sayısının belirlenmesinde aşağıda verilen Sturges formülü de kullanılabilir: k = 1+3.3 log (n) Formülde n veri sayısıdır. Dağılım Sınırları: Örneklemdeki en küçük değer ile en büyük değere dağılım sınırları denir.

Değer dağıtım ağı ne demek?​

Değer dağıtım ağı ne demek?
Tedarik zinciri ve değer dağıtım ağı • Değer dağıtım ağı: Firmaya girdi sağlayan tedarikçiler, mamul ürünü son tüketiciye ulaştıran dağıtıcılar ve tüketiciler firmanın paydaşları arasında yer alır. Her biri tüm sistemin daha iyi olması için çaba gösterir ve bu çaba işletme performansını etkiler.

Dağıtım ağının tasarımını etkileyen faktörler nelerdir?​

Dağıtım ağının tasarımını etkileyen faktörler nelerdir?
3.2 Tedarik Zinciri Tasarımı Etkileyen Temel Faktörler Ürün Çeşitliliği, bir müşterinin dağıtım kanalının sunmasını beklediği ürün çeşitlerinin sayısıdır. Ürün Varlığı, bir müşteri siparşi geldiğinde stokta ürünün bulunma olasılığıdır. Müşteri tecrübesi ise müşterinin sipariş verme ürünü teslim alma kolaylığıdır.

Bölünme serileri ne demek?​

3) Bölünme serileri Bir değişkenin şıklarına göre düzenlenmiş olan ve her şıkta kaç gözlem bulunduğunu gösteren seriler bölünme serisi ya da kısaca bölünme olarak tanımlanmaktadır.

Sıklık değeri nasıl bulunur?​

Sıklık değeri nasıl bulunur?
Frekans (Sıklık) Dağılımı ve R Uygulaması
- Adım: Gözlemlerin sayısı belirlerin. n = Gözlem sayısını gösterir (50 ≤ n tercih edilir).
- Adım: En büyük değer (maksimum) ve en küçük değer (minimum) bulunur.
- Adım: Sınıf sayısı bulunur.

Dağıtım ağı, bir ürünün tedarik zinciri içerisinde tedarikçi aşamasından müşteri aşamasına ulaşması için taşınması ve depolanması adımlarının tümüne verilen isimdir. Bu süreçte müşteri, perakende, dağıtım, imalat ve tedarik aşamalarından geçen ürün, sonunda son tüketiciye ulaşmış olur. Dağıtım ağının tasarımını etkileyen faktörler arasında ürün çeşitliliği, ürün varlığı ve müşteri tecrübesi gibi unsurlar bulunmaktadır.

Verilerin birimlerden toplandığı ilk haline "birincil veri" denirken, daha önce başka bir amaçla toplanmış verilerin kullanımına ise "ikincil veri" adı verilir.

Tasnif edilmiş seri, her bir şıkkı temsil eden frekansı gösteren bölümlere verilen addır. Benzer şıkların gruplandırılarak kaç gözlemin her bir grup içinde bulunduğunun belirtildiği durumlarda ise bu serilere "gruplanmış seriler" adı verilir.

Sınıf sayısının belirlenmesinde Sturges formülü kullanılabilir, bu formülde k = 1 + 3.3 log (n) olup, n veri sayısını temsil eder. Dağılım sınırları ise örneklemdeki en küçük ve en büyük değer arasındaki değerlerdir.

Değer dağıtım ağı ise firmaya girdi sağlayan tedarikçilerden mamul ürünü son tüketiciye ulaştıran dağıtıcılara kadar olan süreci ifade eder. Bu süreçte firma paydaşları arasında yer alır ve sisteminin daha iyi olması için çaba gösterir.

Sıklık değeri ise gözlemlerin sıklığını ifade eder ve hesaplanırken gözlem sayısı, en büyük ve en küçük değerlerin belirlenmesi ve sınıf sayısının bulunması gibi adımlar takip edilir.

Geri