- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.864
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dağ muzu nedir?
Bahar aylarında yetişen, rakım farkına göre olgunlaşan uşkun (dağ muzu), besin değeri çok yüksek olan ve bazı hastalıklara da iyi geldiği yöre halkı tarafından belirtilen mayhoş bir bitkidir. Uşkun kaya diplerinde, taşların arasında yetişmektedir.Plantain muz ne demek?
Plantain veya plantin, biyolojik adıyla “musa paradisiaca”, muz ailesine (Musaceae) mensup bir bitkidir. Plantain, olgunlaşmadan önce maksimum nişasta içerdiğinden, genellikle, Hindistan cevizi suyu veya şeker gibi tatlandırıcılarla pişirilerek tüketilir. Kurutulup öğütülerek un haline getirilip de kullanılabilir.
Muz ot mudur?
Muz (Musa), Güneydoğu Asya’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin yeşil kabuklu (bazı türlerinde kırmızı veya pembe kabuklu) uzun meyvelerine denir. Türkiye’de daha çok Bozyazı ile Anamur arasında yetiştirilmektedir.
Muz neden kararır?
Birçok meyvenin ve sebzenin zamanla renginin koyulaşmasının nedeni, içerdikleri fenol bileşiklerinin kimyasal yapısında enzimlerin (özellikle polifenol oksidaz enziminin) etkisiyle ortaya çıkan değişimlerdir. Bunun sonucunda kabuğun yapısındaki fenol bileşikleri yükseltgenir ve muzun kabuk kısmı kahverengileşir.Dağ muzu nasıl yenir?
Işgın Otu Nasıl Kullanılır? En çok taze olarak tüketilmesi tavsiye edilen ışkın otu çiğ olarak yenebilme özelliğine de sahiptir. Bu bitkiyi en kolay tüketme biçimi onu kaynatarak suyunu içmekten geçer. Bunun yanında ışkın otu kurusu yoğurt ile karıştırılarak etkili bir krem elde edilebilir.
Muzu bitkisi nedir?
Muz gibi ama değil: Plantain Muzdan daha uzun bir biçimi olan ve genellikle açık yeşil renge sahip olan plantain, Asya’da oldukça yaygın bir biçimde kullanılıyor. Muzdan daha az kalorili, patatesten daha hafif.
Eşek muzu nasıl yenir?
Kabuğunu soymak muzdan daha zordur. Ancak pişirildiğinde kolayca soyulur. Genellikle pişirilerek tüketilir, ayrıca şifa amaçlı kullanımı da vardır. Düşük şeker oranı sebebiyle mutfaklarda genellikle meyve değil, sebze gibi kullanılır.