Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dag cileginin neye faydasi var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dağ çileğinin neye faydası var?​

Dağ çileği, özellikle ağız içinde yaraların oluşmasına neden olan birçok virüse karşı vücudumuzu koruyor. Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayan dağ çileği, bu sayede damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi birçok kalp ve damar hastalığından da vücudumuzu koruyor.

Dağ çileği nasıl bir şeydir?​

Dağ çileği, oldukça küçük boyutlarda olan bir yabani çilektir. Taze olarak toplanıldığı gibi yenilebilen dağ çileği aynı zamanda da reçeli yapılarak ve şurubu yapılarak da tüketilebilmektedir. Dağlarda ve doğal ortamlarda yetişmekte olan bir çilek türüdür. Oldukça lezzetli ve sağlıklı bir meyve türüdür.
Dağ çileği tadı nasıl?
Çileğe benzer ancak tadı tamamen farklıdır. Çalı formunda bir ağaç yapısı vardır. Meyvesi oldukça etlidir.

Dağ çileği saksıda yetişir mi?​

Dağ çileği fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir. Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler. Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.

Dağ çileği kurusu nasıl yapılır?​

Dağ çileğini kurutmak ise oldukça basit. Olgunlaşınca topladığınız ya da satın aldığınız doğal dağ çileklerini yıkayıp kurumasını bekleyin. Sonrasında bir tepsi içine hepsini tek tek dizin, güneş alan bir yerde tamamen kuruyana kadar dağ çileklerini bekletin.
Dağ çileği reçeli nasıl yapılır?
Dağ Çileği Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ve su kaynatılır. Koyulaşınca tıkanmış ve süzülmüş çilekler ilave edilir.
- 5 dakika kaynatılınca çilekler plastik bir süzgeçle içinden alınır.
- Şerbet istenilen reçel kovanında koyulaşınca limon suyu ilave edilir.
- En son çilekler eklenir ve ocağın altı kapatılır.Afiyet olsun.
Dağ çileği içerisinde alkol bulunmaktadır. Bu sebeple fazla yenildiğinde bir miktar sarhoş ettiği söylenmektedir.”
-Az şekerli yapısı ile bilinen dağ çileği kurusunu kuru yemiş olarak ara öğünlerde tüketebilirsiniz.
Kocayemiş saksıda yetişir mi?
Kocayemiş sonbahara doğru hasadı yapılan saksıda yetiştiriciliğe uygun endemik meyvelerden birisi olan Kocayemiş soğuk iklimlerde ancak iç mekan içerisinde saksı içerisinde yetiştiriciliği yapılabilir.Fidan satın alırken aşağıda belirtilen özelliklere göre fidan seçmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Evde kurutulmuş çilek nasıl yapılır?​

Fırında çilekleri 90 derecede 3 saat boyunca kurutun. Çileklerin eşit derece kurumalarına dikkat edin. Çilekler tamamen soğuyana kadar tam olarak kuruyup kurumadıklarını anlayamazsınız. Bu yüzden pişirme kağıtlarını fırından alıp çilekleri yarım saat oda sıcaklığında bekletin.
 
Geri
Üst