Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dag cilegi hangi iklimde yetisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dağ çileği hangi iklimde yetişir?​

Dağ çileği, Türkiye’de özellikle Karadeniz bölgesinde ve çok yağış alan bölgelerde yetişmekte olan bir meyve olarak dikkat çekmektedir. Oldukça lezzetli bir meyve olan dağ çileği aynı zamanda çok da faydalıdır. Türkiye de genel olarak Karadeniz’in yüksek kesimlerinde yetişmekte olan bir meyvedir.

Fazla çilekle ne yapılır?​

15 Nefis Çilekli Tarif
- Çilekli Tart. Kıtır tabanı, kadife kıvamlı dolgu kreması ile tam bir lezzet bombası.
- Çilekli Magnolia Puding. Bu tarife bayılmayan yok.
- 3. Çilekli Kar Beyaz Pasta.
- Çilekli Crumble.
- Çilekli Kek.
- Çilekli Milkshake.
- Çilekli Cheesecake.
- 8. Çilekli Dondurma.
Çilekler temizlenip, bol suda yıkanır. Suyu süzülür, robottan geçirilir. Üzerine toz şeker eklenip, ocağa alınır. 5 dakika kadar çok kısık olmayan ateşte kaynatılır. Üzerine limon suyu eklenir….Malzemeler:
- 500 gr çilek.
- 1.5 çay bardağı toz şeker.
- 1 yemek kaşığı limon suyu.
Dağ çileği nereye dikilir?
Kocayemiş (Dağ Çileği) Ülkemizde ormanlık ve çalılık alanlarda doğal olarak yetişen herdem yeşil bir bitki olan kocayemiş bitkisinin meyveleri hem taze tüketime, hemde reçel ve jole yapımı için uygundur. Hemen hemen her rakımda yetiştiriciliği hobi olarak yapılabilir.
Dağ çileği fidanı ne zaman dikilir?
Meyve fidanlarımız tüplü olduğundan dolayı yılın her ayı dikilebilir. Genelde tüm meyveler güneşi sever. Siz yarı güneş gören yere de dikebilirsiniz.

Çilek jölesi nasıl yapılır?​

Jölesini hazırlamak için 4′ e bölünen çilekler yarım su bardağı su, vanilya ve şekerle ocağa bırakılır. Hafif kaynamaya başlayınca 1,5 yemek kaşığı nişasta eklenir ve 3 dk. daha kaynatılıp ocaktan alınır muhallebinin üzerine serilir. 3 saat dolapta bekletilen pastamız servise hazırdır.

Çilek sosu nasıl parlak olur?​

Çilek sosu püf noktaları Nişasta, sosunuzun daha parlak olmasını sağlayacaktır. Nişastaları ekledikten sonra güzel bir şekilde karıştırarak topaklanmasını engellemelisiniz. Sosunuzu harlı ateş yerine orta ateşte pişirmelisiniz.
Çilek sirkesi diğer sirke çeşitleri gibi su ile karıştırılmadan aç karnına içilir. Sade içileceği zaman bal ile karıştırılarak da içine limon suyu eklenerek tüketilir. Şifalı özellikleri ile haricen de kullanılan çilek sirkesi, doğal cilt maskesi yapımında kullanılır.
Dağ çileği reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Öncelikle şeker ve su 25 dakika kaynatılır. Daha sonra içine limon suyu eklenir ve çilekler de eklenip, 20 dakika kısık ateşte kaynatılmaya devam edilir. En son almadan önce limon tuzu da eklenir ve ocaktan alınır. Kışa kadar saklanmak istenirse sıcak sıcak kavanoza doldurulup, kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir.
 
Geri
Üst