AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

D2 belgesi nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

D2 belgesi nerelerde kullanılır?​

D2 yetki belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yurtiçinde tarifesiz yolcu taşımacılığı yapacaklara verilen bir yetki belgesidir. D1, D2, D3 ve D4 olarak dört farklı kategoriden oluşan D türü yetki belgesi yolcu taşımacılığını kapsayan belgelerdir.

D2 sistemi nedir?​

D2 sistemi nedir?
D2, ticari amaçla otobüs ile yolcu taşımacılığı yapmak isteyen işletmelere verilen yetki belgelerinin bir türünün ismidir. A, B, C, D, ve K gibi harflerle temel kategorilere ayrılan bu belgeler, verildiği organizasyonun neleri ve nasıl taşıyabileceğini göstermektedir.

D2 belgesi kiralama ne kadar?​

D2 belgesinin düzensiz aralıklarla, özgürce taşıma yapabilme yetkisini kullanan belge sahipleri bu belgelerini kiraya verebiliyorlar….D2 Belgesi Fiyatı
D2 | 31,859 TL. | Otobüsle Yurtiçi Tarifesiz Yolcu Taşımacılığı
B1 | 106.201 TL. | Otobüste Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifeli Yolcu Taşımacılığı

D2 belgesi almak için ne gerekiyor?​

D2 belgesi almak için ne gerekiyor?
D2 yetki belgesi almak için başvuranların, gerçek kişiler ile taşıma kooperatifleri dahil tüzel kişilerin, kendi adına tescil edilmiş sürücüsü dahil en az 25 koltuk kapasiteli özmal ticari otobüs olmak üzere 100 adet koltuk kapasitesine sahip olmaları şarttır. D2 yetki belgesine sözleşmeli araç kaydedilebilir.

D2 yetki belgesi kaç yıl geçerli?​

MADDE 17 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında verilen ve yenilenen yetki belgelerinin süresi 5 yıldır.

D2 yetki belgesi ile servis yapılır mı?​

D2 yetki belgesi ile servis yapılır mı?
D2 yetki belgesi, tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapmak isteyenlerin alması gereken bir belgedir.

D1 yetki belgesi ne işe yarar?​

D1 Yetki belgesi, otobüsle tarifeli olarak şehirlerarası ticari yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

D2 belgesi almak için kaç koltuk sayısı?​

D2 belgesi almak için kaç koltuk sayısı?
b) D2 yetki belgesi için başvuranların en az, toplam 75 adet koltuk kapasitesine ve 30.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.

Okul taşıtı D2 belgesi alabilir mi?​

Mücavir alan dışına yolcu taşıması yapan okul servis araç sahiplerinden D2, B2 veya D4 yetki belgelerinden birisine sahip olması istenmektedir. Belediyeden alınan iznin yeterli olduğunu düşünerek şehir dışına taşımacılık yapan okul servis araçları sahipleri kendilerine böyle bir belge gerek olmadığını düşünmektedirler.

D2 belgesi nasıl alınır?​

D2 belgesi nasıl alınır?

D2 yetki belgesi kimler alabilir?​

D2 belgesi, şehir içinde taşımacılık görevini gerçekleştirmek isteyen gerçek ve tüzel kişilere verilmektedir. D2 yetki belgesiyle birlikte ‘Arızi’ olarak adlandırılan, belirli zaman tarifesine uymaksızın seferler düzenlenebilmektedir.

D2 belgesi ne kadar 2020?​

D2 belgesi ne kadar 2020?
D2 Yetki Belgesinin özellikleri şu şekildedir; Belge harç ücreti: 180.031 TL. Minimum 75 koltuk kapasitesi. Minimum 30.000 TL sermaye.

Okul taşıtı D2 belgesi alabilir mı?​

 
D2 belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yurtiçinde tarifesiz yolcu taşımacılığı yapacaklara verilen bir yetki belgesidir. Bu belge, ticari amaçla otobüs ile yolcu taşımacılığı yapmak isteyen işletmelere verilen bir yetki belgesi türüdür. D2 belgesi almak için başvuruda bulunanların, gerçek kişiler ile taşıma kooperatifleri dahil tüzel kişilerin, en az 25 koltuk kapasiteli özmal ticari otobüs olmak üzere toplamda 100 adet koltuk kapasitesine sahip olmaları gerekmektedir. Bu belge, tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapmak isteyenlerin alması gereken bir belgedir ve 5 yıl geçerlidir.

D2 belgesi için başvuranların en az 75 adet koltuk kapasitesine ve 30.000 Türk Lirası sermayeye sahip olmaları gerekmektedir. Okul servis araç sahipleri ise mücavir alan dışına yolcu taşımacılığı yapacaklarsa D2, B2 veya D4 yetki belgelerinden birisine sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sahipleri, şehir içi taşımacılık görevini gerçekleştirmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler olabilirler.

D2 Yetki Belgesinin 2020 yılı harç ücreti 180.031 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca belgede minimum 75 koltuk kapasitesi ve minimum 30.000 TL sermaye şartı bulunmaktadır. Bu belgeye sahip olanlar, belgelerini kiraya verebilirler ve belgede belirtilen yetkiler doğrultusunda ticari yolcu taşımacılığı yapabilirler.
 
Geri
Üst