AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

D1 ehliyet gecerlilik suresi bitince ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

D1 ehliyet geçerlilik süresi bitince ne olur?​

Aldığınız sertifika ehliyet yerine geçmemekte, emniyet müdürlüğüne giderek ehliyetiniz almanız gerekir. Aldığınız sertifika ile 2 yıl içinde ehliyetinizi alabilirsiniz. Bu süreyi geçirdiğiniz takdirde yeniden kursa yazılmanız gerekir.

Ehliyet kazandıktan sonra ne kadar süre içinde alınmalı?​

Yeni Ehliyetlerin Geçerlilik Süresi Ne Kadar? M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacaktır.

D1 ehliyet yenilenmezse ne olur?​

D1 ehliyet yenilenmezse ne olur?
Yeni ehliyet sistemine geçilmesi ile birlikte eski ehliyetlerin son tarih zamanına kadar yenilenmesi gerekiyor. Ehliyet yenileme işleminin tarihi geçirildiği takdirde idari para cezası veriliyor.

Ehliyet dosyası ne kadar geçerli?​

Ehliyet dosyası ne kadar geçerli?
Özet: Harç ücretleri yüksek olduğu için, sürücü adayları ehliyet sertifikalarını hemen ehliyete dönüştürmekten kaçınıyor. Ehliyet sertifikanızı en çok 2 yıl dolmadan ehliyet belgenize dönüştürünüz. Sürücü belgeleri ise ehliyet sınavını kazandıktan sonra ortalama 1-2 hafta içinde hazır oluyor.

Yeni tip ehliyet D1 süresi doldu ne yapmalıyım?​

Bu durumda en son 03/01/2032 tarihinde tekrar ehliyetinizi yenilemeniz gerekecek. Yani sürücü belgenizin geçerliği 10 yıl olacak. 10 yıl sonra tekrar sağlık raporu alıp, harç ve değerli kağıt ücretlerini ödeyerek sürücü belgenizi değiştirmeniz gerekecektir.

Ehliyeti kazandıktan sonra alınmazsa ne olur?​

Kursunuzdan alacağınız sertifikalar 2 yıl boyunca geçerlidir. 2 sene içinde bu sertifika ile ehliyet belgesi almamanız halinde sertifikanız geçersiz olacaktır ve yeniden kursa giderek sınava girmek zorunda kalacaksınız.

Sürücü belgesi dosyası ile trafiğe çıkılır mı?​

Sürücü belgesi dosyası ile trafiğe çıkılır mı?
Kanunlar nezdinde sertifika, ehliyet belgesi yerine geçmez. Ehliyet randevu alarak sertifikanızı ehliyet belgesine dönüştürmeniz gerekiyor. Sürücü kurslarından alınan dosyalar ile araç kullanılamaz. Bu dosyayı aldıktan sonra ehliyet harç ücretlerini ödeyerek sürücü belgenizi çıkarmanız gerekir.

Ehliyet Dosyası yanınca ne olur?​

Ehliyet Dosyası yanınca ne olur?
Ehliyet dosyası yanmış bir sürücü adayının sürücü kursu ile ilişiği kesilmiş olur. Bu nedenle sürücü adayının ehliyet alabilmesi için yeni dosya açtırması gerekir. Sürücü adayı, dosyayı yeniden açabilmesi için tekrardan kurs ücreti ve harçları yatırması gerekir. Ücretler, sürücü kursu tarafından belirlenen ücretlerdir.
Süresi biten yeni ehliyet nasıl yenilenir?​
Ehliyet Yenileme işlemi için randevular hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından alınabilecek. Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değişim başvurusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak.
Ehliyeti kazandıktan sonra alınmazsa ne olur 2022?​
 
Ehliyeti kazandıktan sonra alınmazsa ne olur 2022? Ehliyet sınavını başarıyla tamamladıktan sonra ehliyet belgenizi almak için belirli bir süreniz vardır. Eğer bu süreyi kaçırırsanız, sertifikanız geçersiz hale gelir ve tekrar sınavlara girerek yeni bir sertifika almaya başlamak zorunda kalırsınız. Bu süre genellikle 2 yıldır. Dolayısıyla ehliyet sınavını geçtikten sonra belgenizi almak için süresini aşmamanız önemlidir. Aksi takdirde tekrar sınavlara hazırlanmanız gerekebilir.
 
Geri
Üst