- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
D vitamini için hangi meyveleri yemeliyiz?
Hemen hemen her meyvede A, B ve C vitamini olduğu gibi eser miktarda D vitamini bulunuyor. Fazla oranda d vitamini ihtiva eden ilk meyveler arasında kışın elmalar, sonbaharda üzüm tüketilebilir. Karpuz ve muzda da aynı vitamin bulunmaktadır.Kalsiyum ve D vitamini hangi besinlerde bulunur?
Kalsiyum ve D vitamini hangi besinlerde bulunur?Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir?
- Süt, süt ürünler ve peynir çeşitleri.
- Tohumların birçoğu (haşhaş, chia, susam)
- Kabuklu yemişler (ay çekirdeği, badem, ceviz, fındık)
- Soya ve soya içeren besinler.
- Yeşil yapraklı sebzeler (brokoli, bamya, lahana)
- Kuru incir.
- Tahin ve pekmez.
- Zenginleştirilmiş unla yapılan ekmek ve mamuller.
B12 ve D vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?
B12 vitamini nelerde bulunur?- Karaciğer, dalak gibi sakatatlar.
- Midye, istiridye, karides gibi kabuklu deniz ürünleri.
- Alabalık, ringa, uskumru ve ton balığı
- Süt, yoğurt, peynir.
- Yumurta B12 vitaminin en zengin kaynakları arasında yer alır.
Günlük toplam D vitamini alımı nasıldır?
Günlük toplam D vitamini alımı nasıldır?Günlük toplam D vitamini alımı için belirlenen üst düzey aşılmamalıdır. Aşırı D vitamini alımı, vücut ağırlığında istemsiz ve hızlı kayıplar, yorgunluk, yer ve zaman algısında bozukluk, kusma veya kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. D vitaminini depolamanın yolları nelerdir?
Hangi besinlerden D vitamini daha yüksek?
Ancak besinler tek başına D vitamini için yeterli olmuyor. Düzenli uyku D vitamininden daha fazla faydalanmanızı sağlıyor. Yapılan çalışmalar, günde beş saatten az uyuyanlarda D vitamini düzeyinin daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.Dr. Derya İnal, D vitamini hakkında bilgi verdi.?
Dr. Derya İnal, D vitamini hakkında bilgi verdi.?VM Medical Park Kocaeli Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı L. Derya İnal, D vitamini konusunda merak edilenleri anlattı. Yağda eriyen ve bağırsaklardan emilen bir hormon olan D vitaminin yüzde 10-20’si gıdalar yoluyla alınır. Esas yüzde 80-90’i UVB ışınları etkisiyle ciltte sentezlenir. Direkt güneş ışınlarının teması gerekir.