CV nedir nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

CV nedir nasıl yapılır?​

Öz geçmiş; becerileriniz, deneyimleriniz, eğitiminiz ve şimdiye kadar yaptıklanızla ilgili olarak yazdığınız kısa bir özettir. Hayat hikayeniz değildir. Bir sayfayı geçmemelidir; uzmanlığınız ve deneyimleriniz çok fazlaysa bir buçuk, en fazla iki sayfa olmalıdır.

CV özeti nasıl yazılır?​

CV İçin Özet Bilgi Nasıl Yazılmalı?
- Her başvuru için ayrı yazı yaz. Özgeçmiş özetin günlük konuşmalarından farklıdır.
- Eylem bildiren kelimeler kullan. Amacın başvurduğun şirket tarafından istenen, belirli niteliklere hitap etmektir.
- 3. Güçlü sıfatlar kullan.
Güncel özgeçmiş nasıl yazılır?
Özgeçmiş Nasıl Yazılır?
- Kişisel bilgiler. Özgeçmişin bu bölümünde tam adın ve soyadın, adresin, e-posta adresin ve milliyetin gibi bilgileri belirtmen gerekir.
- Eğitim ve öğretim.
- İş deneyimi.
- Diğer beceriler, bilgi birikimi ve yetkinlikler.
- Diller.
- Alakalı diğer bilgiler.
- Özgeçmişin uzunluğu.
CV neleri içermeli?
Kronolojik CV

Iş başvurusu yapmadan önce CV nasıl hazırlanmalı CV neleri içermeli?​

Cv’nizin sırasıyla kişisel bilgileri, eğitim ve öğretim bilgilerini, iş deneyimlerini, yetkinliklerinizi, hobilerinizi tanımlayacak bilgiler içermelidir. Kişisel bilgiler kısmında adınızı tam yazmalı, iletişim bilgilerinizi eksiksiz vermeli ve kurumsallığa uygun olacak bir mail adresiniz olmalı.

Cv ye yazılacak kişisel özellikler nelerdir?​

İyi bir dinleyici olma. Duyguları gerektiği şekilde ifade edebilme….Araştırma ve planlamaya yönelik becerilerinizi sıralarken;
- Yaratıcılık.
- Problemleri analiz edebilme.
- Sorunlara alternatif çözümler üretebilme.
- Olası kaynakları farkedebilme.
- Bilgi toplayabilme.
- Hedefler koyma.
- Gereksinimleri değerlendirebilme.
- Analiz yeteneği.

Geri