AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CV fotografi nasil eklenir?

Editör

Yeni Üye

CV fotoğrafı nasıl eklenir?​

Var olan bir resmi ekleme
- Sununuzu, belgenizi veya çalışma kitabınızı açın.
- Resmi eklemek istediğiniz konuma dokunun.
- Windows tabletinizde Ekle’ye dokunun.
- Ekle sekmesinde Resimler’e ve sonraFotoğraflar’a dokunun.
- Resmin bulunduğu konuma gidin ve resme dokunun.
- Windows tabletinizde Ekle’ye dokunun.

CV ye biyometrik fotoğraf konulur mu?​

Fakat her fotoğrafın cv için uygun olmadığı da bilinir. Bu nedenle kişisel bakımınıza özen gösterdiğiniz bir fotoğrafı cv’ye eklemelisiniz. Öte yandan cv’de kullanılacak fotoğrafların fotoğraf boyutu vesikalık olmalıdır. Vesikalık ve biyometrik fotoğraflar, cv’ye eklenecek fotoğraflar olarak görünmektedir.
CV de doğum tarihi olmalı mı?​
Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalıdır. CV’de fotoğraf kullanmak tercihinize kalmıştır. Ancak kullanacağınız fotoğrafın son altı ay içerisinde çekilmiş ve başvurduğunuz pozisyona uygun olmasına dikkat edilmelidir. Fotoğraf sayfanın sağ üst köşesinde olmalıdır.

CV de cinsiyet nasıl yazılır?​

CV de cinsiyet nasıl yazılır?
Amerikan tarzı CV’lerin prim yaptığı günümüz iş dünyasında ‘pozitif ayrımcılık’ da tarihe karışıyor… Artık özgeçmişlerde (CV) cinsiyet ve medeni hal belirtmek, doğum yerini yazmak ya da fotoğraf koymak ‘out’.
Var olan bir resmi ekleme
- Sununuzu, belgenizi veya çalışma kitabınızı açın.
- Resmi eklemek istediğiniz konuma dokunun.
- Android tabletinizde Ekle’ye dokunun.
- Ekle sekmesinde Resimler’e ve sonraFotoğraflar’a dokunun.
- Resmin bulunduğu konuma gidin ve eklemek için resme dokunun.
- Resim sekmesi görüntülenir.

CV de eğitim bilgileri nasıl yazılır?​

CV de eğitim bilgileri nasıl yazılır?
Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazmalısınız. Mezun olduğunuz lise ve üniversitenin ismini fakülte ve bölüm adlarını da belirtip, okula giriş ve mezuniyet tarihlerini de eklemelisiniz. Yeni mezun bir adayın iş tecrübesi yoksa, başvurduğu pozisyonla ilgili aldığı dersleri eklemesi yararlı olabilir.

CV de imza atılır mı?​

CV`de tarih ve imza kesinlikle olmaz. Özgeçmişte ise vardır. Her ikisinde de sağ üst köşede fotoğraf olmalıdır. CV yazarken başlıklar halinde yazılması okunabilirliği kolaylaştırır.

CV ye fotoğraf eklenmeli mi?​

Türkiye’deki ilanlara başvururken özgeçmişine bir fotoğraf eklemeyi unutma. Ancak bu fotoğrafın resmi görünmesi şart. Günlük hayattan seçtiğin fotoğrafları özgeçmişinde asla kullanmamalısın.
Eğitim bilgileri nasıl yazılır?​
Eğitim Bilgileri
- Mezun olduğun programları ters kronolojik sıra ile yazmalısın.
- Okurken aldığın dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanı belirtebilirsin.
- Yeni mezunsan bu bölüm başta olmalı, ama iş deneyimine sahipsen bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsin.

CV ye staj yapılır mı?​

CV ye staj yapılır mı?
Cv’de İş Tecrübesine Staj Yazılır Mı? Staj da bir iş tecrübesi olduğundan dolayı iş tecrübesi başlığı altında staj bilgileri yazılabilir. Staj bilgileri iş tecrübeleri başlığı altında yazılacağı zaman staj bilgileri olduğu belirtilerek yazılırsa herhangi bir sorun ile karşılaşmadan cv’nizi tamamlayabilirsiniz.

CV ye bitirme tezi yazılır mı?​

CV ye bitirme tezi yazılır mı?
Format olarak iş deneyimi gibi yazılabilir. Yeni mezun ve öğrenciler için okul projeleri, bitirme tezleri gibi akademik çalışmalar özgeçmişi güçlendirir. Sadece projeyi teslim ettiğiniz tarihi değil, Ay/Yıl şeklinde projeye başladığınız ve bitirdiğiniz tarih aralığını belirtin.

CV de neler yer alır?​

Etkili Bir CV’de Olması Gerekenler
- Temel bilgiler; kişisel bilgiler, ad soyad, doğum yeri ve tarihi, adres, telefon, e-posta, medeni hali, askerlik durumu, ehliyet.
- Eğitim Bilgileri; En son eğitim bilgilerinizden başlayarak kariyeriniz doğrultusunda aldığınız eğitimleri, lisans ve sertifikaları belirtmelisiniz.

CV fotoğrafı eklemek için öneriler veren bilgilendirici içerikleri okuduğunuz için teşekkür ederim. CV'ye biyometrik fotoğrafın konulabileceği ve fotoğraf seçiminin önemine dikkat çekildiği görülüyor. Fotoğrafın son altı ay içerisinde çekilmiş ve başvurulan pozisyona uygun olması önemli bir detaydır.

Doğum tarihi gibi kişisel bilgilerin CV'de yer almaması gerektiği noktasında bilgilendirme yapılmış. Amerikan tarzı CV'lerde artık cinsiyet, medeni hal ve doğum yeri gibi bilgilerin yer almamasının yaygınlaştığı belirtilmiş.

Eğitim bilgilerinin nasıl yazılması gerektiği konusunda da detaylı bilgiler paylaşılmış. Lise ve üniversite eğitim bilgilerinin ters kronolojik sıra ile yazılması, önemli başarıların belirtilmesi ve yeni mezun adayların iş tecrübesi olmadığı durumlarda alınan derslerin eklenmesi önerilmiş.

Staj yapmanın CV'ye nasıl yansıtılması gerektiği ve bitirme tezinin CV'de nasıl yer alması gerektiği konularına da açıklık getirilmiş. Staj bilgilerinin iş tecrübesi başlığı altında yazılabileceği vurgulanmış ve bitirme tezi gibi akademik çalışmaların CV'yi güçlendirebileceği belirtilmiş.

Etkili bir CV'de yer alması gereken temel bilgi ve eğitim bilgileri hakkında da bilgilendirme yapılmış. Kişisel bilgiler, eğitim geçmişi ve sertifikaların düzgün şekilde belirtilmesi önerilmiş.

Eğer CV oluştururken yardıma ihtiyacınız olursa veya başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Geri