- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 223.377
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çürük diş kalp krizine neden olur mu?
‘Diş çürüğü’ deyip geçmeyin. Çünkü çürük diş; sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, diyabet ve kalp krizi gibi önemli hastalıklara yol açan önemli bir sorun.Çürük diş diş etine zarar verir mi?
11 May Tedavi Edilmeyen Çürük Dişlerin Vücudumuza Zararları Katlanılamaz hale gelen diş ağrıları, baş ağrılarına ve kulak ağrılarına çevirebilir. Diş eti bozuklukları ve iltihaplanmalarına. Ağız kokusuna. Diş kayıpları ve diş yapısının bozulmasına.Çürük diş ağızda kalırsa ne olur?
Dişlerde çürük olması, ağızda sürekli zararlı bakteri varlığı demektir. Çürükler neticesinde dişler enfeksiyon odağı haline gelebilir ve kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Mide rahatsızlıklarına ve faranjit gibi üst solunum hastalıklarında da çok etkili olur.
Çürük diş kalbe zarar verir mi?
Çürük dişlere yapılacak olan müdahale sırasında oluşacak bakteriyemi, endokardit adını verdiğimiz kalp ve damarların iç yüzeyini örten tabakanın enfeksiyonuna neden olabilir. Endokardit, uzun süreli hastanede yatarak antibiyotik tedavisi gerektiren ve ölüm riski taşıyan son derece ciddi bir klinik tablodur” dedi.Çürük diş kalbe vurur mu?
Diş sağlığına dikkat edilmediği takdirde oluşan çürük dişlerin dolgu ya da çekimi sırasında hatta bazen sadece diş fırçalama sırasındaki oluşan kanamalarla kan dolaşımına karışan enfeksiyon etkenleri kalpteki sorunlu bölgeye ulaşıp burada çoğalarak ciddi bir kalp enfeksiyonuna sebep olabilirler.Çürük diş diş etini şişirir mi?
Diş çürükleri nedeniyle çürük bölgenin daha fazla besin artığı ve plak biriktirmesi sonucu diş etlerinde şişme gözlenmektedir. Diş etlerinde şişlik oluştuğu durumlarda mutlaka diş hekimi tarafından çürük kontrolü de yapılmalıdır.
Diş çürükleri; sinüzit, şeker hastalığı, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi gibi önemli rahatsızlıklara neden oluyor. Bunların haricinde; kalp ve böbrek yetmezliği, şeker ve ülser gibi sistemik hastalıkların ağız sağlığıyla direkt olarak bağlantısı vardır.
Diş çürüğüne yol açan bu tehlikeli bakteriler, kan dolaşımı yoluyla özellikle kalp kasına yerleşir. Hastanın genel durumu da yatkınsa kalp krizi riski artar. 45-55 yaşları arasında kalp krizi geçiren erkek hastaların yüzde 70’inde, diş eti probleminin var olduğu tespit edilmiştir.
Diş ağrısı kalbe vurur mu?
Genel olarak bakıldığında her diş ağrısı kalp kriziyle sonuçlanmayacaktır ancak eğer sonuçlanırsa, o zaman hayatı tehdit edici olabilir. Diş hekimleri ve hekimler açıklanamayan tüm yüz, çene ve kafatası ağrılarının; kalp krizi için bir gösterge olması gerektiğinin altını çizmekte önemli bir rol oynamalıdır.