AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Curl nedir ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Curl nedir ne işe yarar?​

CURL, URL’lerle veri aktarımı için kullanılan bir komut satırı aracı ve kütüphanedir. Pek çok indirme komut dosyası veya dosya aktarımı, bunu başarmanın bir yolu olarak CURL’yi kullanır.

Curl ile neler yapılır?​

Curl fonksiyonu ile file_get_contents gibi diğer sitelerin kaynak kodunu çekebilir, diğer sitelerden hostunuza dosya download edebilirsiniz. file_get_contents den farklı olarak istediğiniz siteye login olabilirsiniz, referrer, cookie ve useragent gibi bilgilerinizi değiştirebilirsiniz, yada isterseniz proxy ile …
Curl, yani “Client URL” çoğu Unix işletim sisteminde bulunan bir komuttur. Curl komutları URL’lerin bağlanabilip bağlanamadığını kontrol edilmesini ve veri transferleri için kullanılacak muhteşem bir araçtır.
API Curl nedir?
WordPress API Kullanımları curl komut satırı aracını ifade eder. cURL bahsi geçen curl ve libcurl ‘ü barındıran yazılım projesinin adıdır. CURL PHP ile kullanılan libcurl işlemlerini ifade eder.
Curl isteği nedir?
HTTP için Curl Komutları Tipik bir HTTP isteği daima bir başlık içerecektir. HTTP başlığı uzaktaki web sunucusu hakkında istekle beraber ek bilgi yollayacaktır. Bir tarayıcının geliştiri araçları üzerinden başlık bilgisini kontrol edebilirken curl komutu kullanarak da doğrulayabilirsiniz.

Windows Curl nedir?​

cURL, verileri bir sunucudan diğerine aktarmak için kullanılan komut satırı aracıdır. Temel olarak, araç, URL tabanlı sözdizimini kullanarak dosya almanıza veya göndermenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır ve kullanıcı etkileşimi olmadan çalışır.

Curl nasıl kurulur?​

Curl Kurulumu
- İlk işlem olarak terminalimizi açarak şu komutu yazıyoruz: sudo apt-get install curl libcurl3 libcurl3-dev php5-curl.
- Ardından apache servisini restart ediyoruz: service apache2 restart.
- Son olarak php.ini dosyasından curl ile ilgili ; ile gizlenmiş olan satırı aktif hale getiriyoruz: ;extension=php_curl.dll.
CURL (Client URL), çeşitli protokoller arasında veri alışverişine imkan veren bir yazılım projesidir. CURL, Libcurl ve CURL olmak üzere ikiye ayrılır. Libcurl C, C++, Java, C# vb. programlama dilleri için arabirim görevi görerek çeşitli protokollerden veri alışverişini sağlar.
Sporda Curl nedir?
Barbell biceps curl hareketi biceps brachii kaslarını yani ön kol pazu kaslarını çalıştıran ana egzersizlerden birisidir. Üst vücut egzersizidir. Direnç ve güç antrenmanlarında olmazsa olmaz olan bir harekettir. Ön kol biceps kasının gelişiminde fayda sağlamaktadır.
Curl nasil yapilir?
Dumbbell’lar yükseldikçe, avuç içiniz kıvrımın üstünden omzunuza bakacak şekilde ön kolunuz ile kademeli olarak supinasyon yapın. Dirseğiniz tamamen büküldüğünde, dirseğinizin sadece ön kolunuz dikey olana kadar biraz öne (omuz fleksiyonu) hareket etmesine izin verin. Pazılarınız sıkarak iki saniye bekleyin.

Curl neresi?​

Kürek kemiğinden başlamaktadır. Radius kemiğine bağlanır. Biceps brachi long head uzun ön kol kasının dış kısmında bulunan kas grubudur. Cable curl hareketi, ön kol olan humerus üs kol kemiğinin üzerinde bulunan brachioradialis kas grubunu çalıştırır.

Dumbbell Curl nasıl yapılmalı?​

Avuç içleriniz birbirine bakıcak şekilde dumbbelleri tutarak ayakta durun. Üst kolunuz hareket etmeyecek şekilde dumbbelleri curlleyin. Curllerken, hareketin tepe noktasında eliniz yukarıyı gösterecek şekilde bileğinizi dışarı doğru döndürün.
Camber Curl nereyi çalıştırır?
Biceps yani ön kol kasımızı aktive eden bir hareket kas kazanımında fayda sağlamaktadır. Düzgün ve tekrarlı devamlı yapıldığında güç ve dayanıklılık artıran bir egzersiz olmuştur. Ön kol kaslarında gelişme öncülük eden harekettir yüksek ağırlıklar ile yapılacağı gibi düşük ağırlıklar ile yapıla bilecek harekettir.
Cable Curl ne demek?
Cable curl, çalışarak kollarınızın iri gözükmesini sağlar. Bu hareket sayesinde Brachialis kasını çalıştırmış olursunuz. Bu küçük kas kütlesi geliştirildiği takdirde, dışarıdan bakıldığı zaman kolların daha iri ve hacimli gözükmesini sağlar.
 
Geri
Üst