AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Curiosity calisiyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Curiosity çalışıyor mu?​

Aralık 2012’de, Curiosity’nin 2 yıllık misyonu, süresiz olarak uzatıldı. 5 Ağustos 2017’de NASA, aracın inişinin 5. yıldönümünü kutladı. Araç 14 Mart 2019 itibari ile çalışır durumdadır ve Mars üzerinde 2347 sol (2411 Dünya günü) geçirmiştir.

Rover Ne Demek uzay?​

Rover, gezegenlerin veya gök cisimlerinin yüzeyinde gerekli misyonları yerine getirebilmesi için farklı boyut ve özelliklerde tasarlanmış uzay keşif araçlarının genel adıdır. Robotik kollar, hareket sistemleri, yüksek çözünürlüklü kameralar ve sensörler kullanılarak tasarlanırlar.
Keşif Robotu Nedir?
Keşif aracı, bir gezegeninin veya başka bir gök cisminin yüzeyi boyunca hareket etmesi için tasarlanmış bir uzay aracıdır. Bazı keşif araçları uzay uçuşu mürettebatı taşımak için tasarlanmış olup bazıları da kısmen veya tamamen otonom robotlardır.

Rover robot nedir?​

Uzayda, uydularda veya gezegenlerde üzerinde bulunan robot kol ile astronota yardımcı olan, alt yürür sistemi ile zorlu koşullarda iyi performans sergileyen ve bilim sistemiyle canlılık analizi yapabilen araçlara Rover denir.

Solar Rover nedir?​

4M Solar Rover/ Güneş Arabası – 3286 Ürün Açıklaması Hem ekonomik hem de temiz enerji ile araç kullanmanın keyfini çıkarın! Pil gerekmez! Güneş arabasının güneş paneli gün ışığını elektriğe dönüştürür ve arabanın motorunu çalıştırır. Hem eğlenceli hem de çevreci bir bilim projesi gerçekleştirin!
Uzaya giden araca ne demek?
Uzay aracı ya da uzay gemisi, Dünya’nın atmosferi dışında, özellikle dış uzayda çalışmak üzere tasarlanmış araç ya da makinedir. Uzay araçları insanlı ya da insansız olabilir. Gezegenimsi bir gök cisminin etrafında yörüngede kalan robotik uzay araçları ise yapay uydu olarak adlandırılır.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Perseverance (Sebat veya Azim anlamına geliyor) adlı robotu, 17 Temmuz 2020 tarihinde Atlas V roketi ile Mars’a gönderdi.
Mars’a gidiş hızlandıran faktörlerden bir tanesi olan yakılacak olan yakıtın fazla olması da göz önüne alındığında Dünya’dan Mars’a yapılan yolculuk süresi yaklaşık 150 ile 300 gün arasında olmaktadır.
 
Geri
Üst