AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cünüp Olma Hissi Gusül Gerektirir mi?

SoruCevap

Yeni Üye
Cünüp olma hissi gusül abdestimi gerektirir mi? Hareket ederken acaba meni geldi mi diye düşünüyorum. Tedirgin oluyorum, nedenini bilmesem de yardım edin? Aklıma en ufak sapıklıkta bile tedirgin oluyorum.

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, yaşamış olduğunuz duyguları sapıklık olarak değerlendirmeniz çok yanlış. Yaşamış olduğunuz bu gibi şeyleri her ergenlik çağına erişmiş insan yaşayabilir. Fakat içerisinde bulunduğunuz ergenlik veya daha sonra gelen dönem sizi harama bakmaya itmemelidir. Akıl sahibi olan bir insan İslam dininin çerçevesinden asla çıkmamalıdır.

Sorunuza dönecek olur isek yaşamış olduğunuz bu gibi şeylerin çoğu vesvese halidir. Yani cünüp oldum mu veya olmadım mı? Kendinizi bu gibi muallak durumlarda tutmamalısınız. Zira ya cünüpsünüzdür yada değilsinizdir. Bu konuyu daha iyi anlamanız için Meni Nedir? ve Mezi Nedir?başlıklarını ziyaret etmelisiniz. Bu konuları daha iyi anladığınız taktirde bu gibi şüphelerde kalmazsınız. Böylece hangi durumlarda gusül abdesti almanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

Geri