Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cunku den once ne gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çünkü den önce ne gelir?​

Noktayı koyuyorum. Barış yoldaşım, kural belli: İçinde “çünkü” bağlacı olan cümleler yapı itibariyle “bağlı cümle” grubuna girer, sıralı cümle değildir. Bağlaçlardan önce ya da sonra virgül konmayacağı için “çünkü”den önce yahut sonra virgül konulmaz.

Hangi cümlenin sonuna ünlem işareti konur?​

Ünlem İşareti ( ! ) 1. Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna konur: Hava ne kadar da sıcak!
-Bir neden belirtmek, açıklama yapmak için kullanılır. -Şundan dolayı, şu sebeple anlamlarına gelir.Neden bildirir. -Bu bağlaç bir açıklama bağlacıdır. -İki yargının arasına girerek söz konusu yargıları sebep-sonuç açıklamasıyla birbirine bağlar.
Dediden önce virgül gelir mi?
6. “dedi” cümle kalıbında, alıntılan cümle tırnak işareti ile gösterilmek zorunda değildir; “dedi”’den önce konulan virgül, alıntı cümleyi gösterecektir. Örnek: Ekmek almaya gitmem, diye direniyordu annesine. Öcü var, dedi bakkalda; kötü kötü bakıyor bana, dedi.
Ünlemden sonra iki nokta konur mu?
şimdi efendim bu kullanımın tam gösterilme şekli “! ..” biçimindedir. bu kişiler, ünlem işaretinin altındaki nokta ile kendisinden sonra gelen diğer iki noktayı bir arada kullanarak hem ünlem nidası hem de (cümle bitmemiş hissi vb.) üç nokta yapmış olurlar, kullanmadıkları bir noktadan tasarruf etmiş olurlar.

Nokta nereye konur?​

Noktanın kullanım alanları:

Ve ile başlayan cümle olur mu?​

Not: “ve” bağlacından önce noktalama işareti kullanılmaz, bu bağlaçla cümle başlamaz. Çağdaş şiirde söze etki ve çekicilik katmak için kullanılmaktadır, ama doğru değildir. “ve” bağlacı yerine & işaretini kullanmak son derece yozlaştırıcıdır.
Çünkü kelimesi bağlaç kategorisine girmektedir. Cümle içerisinde kullanılan çünkü kelimesi cümledeki anlamı bütünleştirmek için kullanılmaktadır.

Geri