Cunku bazi virusler viruslerden daha kotudurler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çünkü bazı virüsler virüslerden daha kötüdürler?​

Nükleokapsidden dışa doğru gidildikçe bazı virüslerde zarf adı verilen glikoprotein/lipoprotein bir membran bulunur. Ancak zarfsız virüsler, zarflılara göre sinsi ve tehlikelidir. Çünkü kolay yayılırlar. Kurumaya, mide-bağırsak yoluna, antikor lara, deterjan ve diğer kimyasallara dayanıklıdırlar.

Hangi virüslerde DNA virüsleri var?​

Küçük virüslerin genom ları 3-4 genden oluşurken, Pox gibi büyük virüslerde bu sayı 200-300 geni bulabilir. Retrovirüs ler hariç genomları haploiddir. Genomun yapısı düz (lineer), çembersel (sirküler) ya da parçalı (segmenter) olabilir. Ancak çift iplikli DNA virüsleri sadece düz veya çembersel formda olabilir.
Bu tür virüslere Defektif virüsler deniliyor.?
Bu tür virüslere Defektif Virüsler adı veriliyor. Yine bazı virüsler kendi kendilerine replike olamazlar ancak akraba olmayan herhangi bir virüs eşliğinde çoğalabilirler. Bu tür virüslere de Uydu (Satelit) Virüsler deniliyor.

Zarflı virüslerde konak hücresi depo edilebilir.?
Zarflı virüslerde zarf ile kapsid arasında kalan bölgeye tegument (matrix) denir. Bazı büyük virüslerde bu bölgede konak hücreden aldığı bazı proteinleri depo edebilir. Zarf yapısında bulunan virüse özgü glikoprotein birimlere de peplomer adı verilir.

Nelerdir virüslerin özellikleri ve özellikleri?​

Virus Nedir Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir. Virüs, sadece canlı hücreleri enfekte edebilen ve böylece replike olabilen mikroskobik enfeksiyon etkenleri. Virüsler: hayvanlardan ve bitkilerden, bakterilerin ve arkelerin de içinde bulunduğu mikroorganizmalara kadar her türlü canlı şekillerine bulaşabilirler.

Kimdir bu virüslerden biri?​

Dmitri Ivanovsky 1892 yılında bir makalede tütün bitkisine bulaşan bakteri olmayan etkenleri açıkladığından ve Martinus Beijerinck’in 1898 yılında tütün mozaik virüsünü keşfetmesinden beri, 5,000 civarında virüs türü detaylı bir şekilde tarif edilse de milyonlarca türde virüs vardır.
Bitkisel virüsler nelerdir?
Bitkisel Virüsler: Bitkilerde hastalığa neden olan virüslerdir. Kalıtım maddesi olarak RNA’ya sahiptirler. Bitkilerde; tütün mozaik virüsü, patates, marul, salatalık virüsüne yol açarlar. Hayvansal Virüsler: Yalnızca insanlar ve hayvanlarda hastalığa neden olan virüslere denir.
Ne kadar kötü virüsler var ki?
Kötü virüsler çıkacak olsa bunlar birini hasta edebilecek kadar ortamda kalabilir de kalmayabilir de. Birine bulaşacak olsa o kişiyi hasta edebilir de etmeyebilir de. Bu hastalık normal bir soğuk algınlığı seviyesinde de olabilir, daha da kötü bir hastalık olabilir. Daha kötü bir hastalık olsa da yayılması zor olabilir ya da kolay olabilir.

Kimler virüse ders verebilir?​

Virüsler aslında insanlığa ders de verebilir ama insanlar haklı olarak önce korkuyorlar. Fakat geçmişe baktığımızda çiçek gibi, verem gibi ölümcül sonuçları olan hastalıklar da yaşadık. Çok sayıda insanımızı geçen yüz yılda verem nedeniyle kaybettik.

Hangi mevsimlerde virüsler ortaya çıkabiliyor?​

Virüsler sadece kış mevsiminde ortaya çıkan partiküller değil, yazın da ortaya çıkabiliyorlar ancak kışın popülasyonları daha fazla büyüyor ve insanların bağışıklık yanıtı da daha zayıf düştüğü için hastalık sıklığı artıyor.
Hangi virüslerden biri virüslerdir?
Virüs Çeşitleri Biyoloji 1 Parvo virüsü: Sinirim sisteminde oluşan enfeksiyon virüsleridir. 2 Adeno virüsü: Üst solunum yolları ile bulaşan enfeksiyon virüsleridir. 3 Herpes virüsü: Vücutta oluşan uçuklarla bulaşan virüslerdir. 4 Bakteriofaj: Bakterilerin vücuda girmesinden dolayı oluşan virüslerdir. 5 Boks virüsü: Genellikle çocukların geçirdiği çiçek hastalıklarının yaydığı virüslerdir. Daha fazla ürün…
Ne tür virüsler var?
Virüsler bulundurdukları canlılara göre ise; bitki virüsleri, hayvan virüsleri ve bakteri virüsleri olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Biyolojide virüs çeşitleri nelerdir? DNA virüsleri: Hayvanlarda yaşayan virüslerin geneli DNA virüsüdür. Parvo virüsü: Sinirim sisteminde oluşan enfeksiyon virüsleridir.

Bu virüsler antibiyotik yöntemlerle durdurulabilirler?​

Virüsler bakteri yolojik boyalarla boyanmazlar, ışık mikroskobunda görülemeyecek kadar küçüktürler, hücresel organel ler içermezler ve antibiyotik lerden etkilenmezler. Sadece interferon (vücut hücrelerinde sentezlenen, virüsün konak aracılığıyla protein yapımını inhibe eden proteinler) ve antiviral yöntemlerle durdurulabilirler.

Cansızlık, virüslerin eşiğinde bulunan varlıklardır.?​

Ancak adet a, cansızlık ile canlılık arasında geçiş noktasında bulunurlar. Bu sebeple bilim insanları virüsler için “cansız olan; ancak canlılığın eşiğinde bulunan varlıklar” tanı mını yaparlar. Canlılığı 2 koşulun her zaman bir arada bulunmasıyla tanımlarız: organizasyon ve bu organizasyonu sürdürmeye yarayan bir iç aktivite.
Peki, virüslerle canlılık arasındaki ilişki ne kadar?
Son olarak, “megavirüsler” adı verilen bir grup, virüslerle bakteriler arasında geçiş sayılabilecek çok sayıda özelliği barındırmaktadır. Yani virüslerin cansızlık ile canlılık arasındaki köprüyü oluşturması bir yana, virüslerle de bakteriler arasındaki olası bir canlı grubu tespit edilebilmiştir!
Nükleik asit ve morfolojisi veren virüslerdir.?
En içerde nükleik asit ve onu saran, koruyan, morfolojisini veren kapsid (kılıf) bulunur. Bütün virüsler kendi kapsid proteinlerini kodlarlar. Kapsidi oluşturan alt ünitelere kapsomer, kapsomerleri oluşturan polip eptid zincirleri şeklindeki alt ünitelere de protomer adı verilir.

Zarflı virüslere özgü glikoprotein adı verilir.?​

Zarflı virüslerde zarf ile kapsid arasında kalan bölgeye tegument (matrix) denir. Bazı büyük virüslerde bu bölgede konak hücreden aldığı bazı proteinleri depo edebilir. Zarf yapısında bulunan virüse özgü glikoprotein birimlere de peplomer adı verilir. Ayrıca bazı virüslerin dış kısmında transmembran glikoproteinler bulunur.

Hangi yöntemlerle virüslerin çoğalmasını engeller?​

Virüsler için antiviral ürünler kullanılarak virüslerin çoğalmasını engelleyebilir ve hastalık belirtisi azaltılır. Diğer ve en önemli yöntem de virüsler için aşı olmaktır. Aşıyla vücuda enjekte edilen zayıflatılmış veya ölü antijenler, enfeksiyona neden olmadan vücudun antikor üretmesini ve bağışıklık kazanmasını sağlar.

Bazı özel replikasyon enzimleri, antiviral yöntemlerle durdurulabilirler.?
Sadece interferon (vücut hücrelerinde sentezlenen, virüsün konak aracılığıyla protein yapımını inhibe eden proteinler) ve antiviral yöntemlerle durdurulabilirler. Bazı özel replikasyon enzimleri ( RNA bağımlı RNA polimeraz, Ters Transkriptaz) gibi çok az sayıda enzim içerebilirler. Morfoloji ve kimyasal özellikleri eşsizdir.

Hangi virüse virüs özgüllüğü belirler?
Virüsün enfekte edebildiği hücrelere “konak” hücre denirve konak türü geniş veya dar olabilir, bunu virüsün “konak özgüllüğü” belirler. Hayvanlarda viral enfeksiyonlar genelde immun sistemin uyarılaması ve enfeksiyona neden olan virüsün ortadan kaldırılması ile sonuçlanır.
 
Geri
Üst