AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cumhuriyetin Kacıncı Yılı

haberci

Yeni Üye
Cumhuriyetimiz tam 90 yaşındaBu yıl Cumhuriyet Bayramımızın 90 yılı kutlanacak
ALT :wwwupluploadscumhuriyetimiz9025346cumhuriyetimiz9025346ALT
Bu yıl 90 Yıldonumu kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında devletimizin yonetim şeklinin Cumhuriyet olarak ilan edilmiş ve kutlanmıştırCumhuriyetimizin ilanı 1924 tarihinde yapılmıştır29 Ekim, 1925'ten itibaren milli bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır
Cumhuriyet Bayramı Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yonetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim gunu Turkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir milli bayramdır
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk'tur

Evet, haklısınız Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının yıl dönümünde kutlanan önemli bir milli bayramdır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet yönetiminin ilan edilmesi, Türkiye'nin modernleşme sürecinde bir dönüm noktası olmuştur. Bu sebeple her yıl 29 Ekim'de Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs'ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, önderliğinde gerçekleştirilen bu önemli adım, Türkiye'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlamanın, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnet ve şükranımızı ifade etmek için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım bu anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin değerlerini daha da benimseyerek, birlik ve beraberlik içinde geleceğe daha güvenle bakabiliriz. İyi bayramlar dilerim!

Geri