- Konu Yazar
Cumhuriyet ilkesinin özellikleri nelerdir?
Cumhuriyet, demokrasinin bir uygulama şekli olup halkın kendi kendini yöneterek yönetimde söz sahibi olduğu rejim demektir. Cumhuriyetçilik ise devlet yönetiminde cumhuriyetin bulunması demektir. Atatürk, cumhuriyet için; “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare” ifadesini kullanmıştır.Cumhuriyet bize ne kazandırır?
Cumhuriyet’le Gelen 10 Temel Hak- Hazırlayan: Çağrı Kaçmaz.
- Yaşama Hakkı
- Sağlık Hakkı
- Eğitim Hakkı
- Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı
- Düşünce, Toplantı ve Gösteri Özgürlüğü
- 6.Din ve Vicdan Özgürlüğü
- 7.Özel Hayatın Gizliliği.
Atatürk ilke ve inkılaplarının önemi nedir?
Atatürk ilke ve inkılaplarının önemi nedir?Atatürk ilkelerinin amacı, Türk milletinin birlik, beraberlik içinde onurlu ve mutlu bir hayat sürmesini sağlamaktır. Bağımsız ve güçlü bir Türkiye, ulaşılmak istenen başlıca hedeftir. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi, güçlenmesi ve sonsuza kadar bağımsız yaşaması varılmak istenen nihaî sonuçtur.
Cumhuriyet yönetimiyle birlikte kazandığımız hak ve özgürlük maddeleri nelerdir?
Cumhuriyet yönetimiyle birlikte kazandığımız hak ve özgürlükler- Yaşama hakkı
- Barınma hakkı
- Beslenme özgürlüğü
- Kadınlara seçme ve seçilme hakkı
- Sağlık hakkı
- Eğitim hakkı
- Dilekçe hakkı
- Seyahat hakkı
Cumhuriyet nedir kısaca 8 sınıf?
Cumhuriyet kısaca; başta devlet başkanı olmak üzere, devletin başlıca temel organlarının belli aralıklarla yinelenen seçimlerle göreve getirildiği bir “yönetim biçimi” dir gücünü halktan alır ve her düşüncenin kendini temsil etme hakkı vardır.Atatürk bizim için ne yaptı ki?
Atatürk bizim için ne yaptı ki?Atatürk’ün Türk Milleti’ne yaptığı en önemli hizmetler şu şekildedir: Cumhuriyetin kurulmasıdır. Demokratik bir düzenin kurulmasıdır. Halka, seçme ve seçilme hakkının verilmesidir.
Atatürk 30 Ağustos 1925 tarihli Kastamonu konuşmasında devrimlerin amacını; “Türk Milletinin son asırlarda geri kalmasına neden olan bütün kurumları kaldırarak yerine milletin karakterine, şartlara ve çağın gereklerine uygun ve ilerlemeyi sağlayacak yeni kurumlar kurmak ve Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine …