- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 234.682
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Cumhuriyet Dönemi Hikayeciliği nedir?
Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Hikaye (1923-1940) Bu dönemde eser veren sanatçılar gözleme dayalı gerçekçiliğe yönelmişlerdir. Sanat akımı olarak realizm ön plandadır. Hikaye bağımsız bir tür haline gelmiştir. Olay hikayeleri ağırlıkta olsa da durum hikayesi örnekleri de verilmiştir.Cumhuriyet Döneminde hikaye kaça ayrılır?
Cumhuriyet Dönemi Türk Hikâye ve romanı 4 ana bölüm halinde incelenebilir:Ömer Seyfettin Cumhuriyet Dönemi hikayelerinden midir?
Gerçekten hikayeciliğimizin, günümüzdeki aşamaya ulaşmasında Ömer Seyfettin’in payı ve hizmeti inkâr edilemez. Ömer Seyfettin basamağı olmadan, Edebiyat-ı Cedide hikayeciliğinden Cumhuriyet dönemi Türk hikayeciliğine geçiş ya da atlama, asla düşünülemez.
Cumhuriyet Dönemi Hikayeciliği özellikleri nelerdir?
Daha çok gözleme dayanan ve gerçekçi hikayeler anlatılmaya başlandı. Bu dönemde Anadolu’ya ve Anadolu halkının yaşamına önemli ölçüde ağırlık verildi. Cumhuriyet dönemi romanlarında ve hikayelerinde “Toplumcu gerçekçi, bireyin iç dünyasına ağırlık veren anlayış, milli ve dini duyarlılık” etkili oldu.