Cumhurbaskanliginda calisan memurlara sorusturma iznini kim verir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cumhurbaşkanlığında calisan memurlara soruşturma iznini kim verir?​

Genel olarak memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmesine veya verilmemesine itirazı incelemeye yetkili ve görevli mahkeme yetkili merciin yargı çevresinde bulunduğu bölge idare mahkemesidir.

Kimler sendika yönetiminde yer alır?​

Madde 13 – Sendika şubesi ve sendika yönetim kurulları en az üç, en çok yedi üyeden; konfederasyon yönetim kurulları ise en az beş, en çok on üyeden oluşur. Disiplin kurulu en az üç, en çok beş üyeden, denetleme kurulu en az üç, en çok beş denetçiden oluşur. Şubelerde bir denetçi ile yetinilebilir.
Bir Devlet memurunun sendika şube başkanı olabilmesi için öncelikle sendika üyesi olması gerekmektedir. Memurlar 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa tabi kamu görevlileri sendikalarına üye olabilmektedir.
Memur bimere şikayet edebilir mi?
BİMER veya CİMER’e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.
Idareciler sendika üyesi olabilir mi?
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun “Sendika üyesi olamayacaklar” başlıklı 15. maddesinin (C) bendindeki; “Bu Kanun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların müsteşarları, başkanları, genel müdürleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, merkez teşkilatlarının denetim …

Sendika memuriyete engel mi?​

Kamu görevlilerinin aday olması veya deneme süresine tabi olması sendika üyesi olmasına engel olmamaktadır. Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca aday devlet memurlarının kamu görevlisi sendikalarına üye olmalarına engel bir durum bulunmamaktadır.

Haksızlığa uğrayan memur ne yapmalı?​

Müracaat ve şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak silsile yolu ile şikayet edilen amirler atlanarak yapılır. Müracaat ve şikayetler incelenerek en kısa zamanda ilgiliye bildirilir. Müracaat ve şikayetlerle ilgili esas ve usuller Başbakanlıkça hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.”
Sözlü şikayetlerde de bu esaslara uyulur. Sözlü olarak yapılan şikayetler, şikayeti yapanın istemi halinde yapıldıkları anda şikayetçi ile şikayeti kabul eden amir tarafından birlikte imzalanan bir tutanakla tespit olunur ve iki tarafa verilir. Amir de şikayetin tutanağa geçirilmesini isteyebilir.
Cimere kim şikayet edilir?
CİMER’e hangi konularda başvuru yapılabilir CİMER’e 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunda yer alan idari makamlar ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik başvuru yapılabilmektedir.
Cimere günde kaç kez şikayet edilir?
Gün içinde kaç tane başvuru yapılabilir? Aynı başvuru sahibi CİMER’e elektronik ortamda ve telefon yolu ile günlük 1 adet başvuru yapabilmektedir. Elektronik ortamda yapılan başvurularda başvuru metni 1.500 karakterle sınırlıdır.
 
Geri
Üst