AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cumhurbaskanligi secimi tutanaklarini kim kabul eder?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cumhurbaşkanlığı seçimi tutanaklarını kim kabul eder?​

Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçim …

5819 sayılı kanun nedir?​

5819. Amaç ve kapsam: Madde 1 – Bu Kanun, milletvekili seçimi sistem ve usulünü, seçim çevreleriyle milletvekili sayısını, seçim dönemi ve zamanını, ara seçimi, seçimin yenilenmesi, seçilebilme ve aday olma esasları ile milletvekili seçimine ilişkin ilkeleri ve uygulamaları düzenler.
1982 anayasasına göre seçimlerin genel yönetim ve denetimi kime aittir?
1982 Anayasası’nda, seçimler ve Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili esaslar “Seçimlerin genel yönetim ve denetimi” başlıklı 79. maddede düzenlenmiştir: “Seçimler, yargı organlarının genel yönetim ve denetimi altında yapılır.

5186 sayılı kanun nedir?​

Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun veya 5816 sayılı kanun, kamuoyunda anıldığı şekliyle Atatürk’ü Koruma Kanunu, 25 Temmuz 1951’de kabul edilmiş Türkiye Cumhuriyeti kanunudur. Konusu, ülkenin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e karşı işlenecek suçlardır.

Yüksek Seçim Kurulu başkanını kim seçer?​

Kuruluşu. Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.
1982 Anayasasına göre seçimleri yenileme yetkisi kime verilmiştir?
Anayasanın 77. maddesine göre, beş yılda bir yapılan TBMM seçimleri bu süre dolmadan meclis kararı ile yenilenebilir.

1982 anayasasına göre seçimlerin yapılmasının TBMM tarafından geri bırakılması Aşağıdaki durumların hangisinde mümkün olur?​

“Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebilir. Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.
 

Similar threads

Geri
Üst