AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cumhurbaskaninin ildeki temsilcisi ve idari yurutme vasitasi kimdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.738
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cumhurbaşkanının ildeki temsilcisi ve idari yürütme vasıtası kimdir?​

Vali tanımı değiştirilmiş: “Vali, ilde Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır” İl İdaresi Kanunu’ndan “Devletin valisi” tanımının 3 yıl önce KHK ile kaldırılarak, “Vali, ilde Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır” diye değiştirildi.

Cumhurbaşkanını ilçede kim temsil eder?​

Valiler ilde, kaymakamlar da ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olarak görev yapacak. Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanını kim temsil eder?​
Cumhurbaşkanının hastalık ve yurt dışına çıkma gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılması hallerinde, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cumhurbaşkanına vekâlet eder ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır.

Idari yürütme vasıtası nedir?​

Idari yürütme vasıtası nedir?
Vali ve kaymakamlara Cumhurbaşkanını temsil ve idari yürütme yetkisi. Cumhurbaşkanının il ve ilçelerdeki temsilcisi ve idari yürütme vasıtası artık atanmış vali ve kaymakamlar olacak. Valiler ilde, kaymakamlar da ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olarak görev yapacak.

Devletin ildeki temsilcisi kimdir?​

Devletin ildeki temsilcisi kimdir?
eskiden “5442 sayılı il idaresi kanunu’nun 9 maddesinde ‘vali, ilde devletin ve hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır’ şeklinde bir tanım varmış. vali devlettir.

Ildeki en yetkili devlet temsilcisi kaymakam mıdır?​

Yeni eklenen maddede “Vali ilde Devletin ve Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası; kaymakam ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır.” ifadesi yer aldı.

Ilçede kaymakam kimi temsil eder?​

Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır .
Bakanlıkları ilde kim temsil eder?​
Vali, ilde Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır.

Kaymakam kimi temsil eder?​

Kaymakam kimi temsil eder?

Vali ve kaymakam arasındaki fark nedir?​

Vali ve kaymakam arasındaki fark nedir?
A) Kaymakam, kanun, tüzük yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını, uygulanmasını sağlar ve bunların verdiği yetkileri kullanır ve ödevleri yerine getirir. Kaymakam, valinin talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidir; B) Valiler, ilçeye ait bütün işleri doğrudan doğruya kaymakama yazarlar.

Ilçede devletin temsilcisi kimdir?​

Madde 27 – İlçe genel idaresinin başı ve mercii kaymakamdır. Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur.

Ilçedeki en yetkili devlet temsilcisi kimdir?​

Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır.
Devletin ildeki en büyük temsilcisi kimdir?​
Vali, ilde devletin ve hükûmetin temsilcisi ve her bakanın ayrı ayrı her bakımdan mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır.
 
Vali, Cumhurbaşkanının ildeki temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olarak görev yapmaktadır. 3 yıl önce yapılan bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile vali tanımı değiştirilmiş ve artık "Vali, ilde Cumhurbaşkanı'nın temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır" şeklinde belirtilmektedir. Valiler, ilde devletin ve hükümetin temsilcisi olarak görev yaparlar ve Cumhurbaşkanını temsil ederler.

İlçelerde ise kaymakamlar Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olarak görev yaparlar. Kaymakamlar ilçelerde Hükümetin temsilcisi olarak kabul edilirler ve genel idareyi sağlarlar. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçelerde gerekli olan teşkilatı oluştururlar ve bu teşkilat kaymakamın yönetimi altında işler.

Valilerin ilde, kaymakamların ise ilçelerde en yetkili devlet temsilcileri olduğunu söyleyebiliriz. Valiler ilde devletin ve hükümetin en büyük temsilcileri olarak görev yaparken, kaymakamlar ilçelerde Hükümeti temsil ederler ve genel idareyi sağlarlar.

Vali ve kaymakam arasındaki farklara gelince, valiler ilde devletin ve hükümetin temsilcisi ve her bakanın mümessili iken, kaymakamlar ilçede Hükümetin temsilcisidir ve ilçenin genel idaresinden sorumludurlar.

Sonuç olarak, valiler ve kaymakamlar devletin ilde ve ilçede en yetkili temsilcileridir ve ildeki/içindeki genel idareyi sağlarlar. Vali ilde, Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası iken, kaymakam ilçede Hükümetin temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olarak görev yapar.
 
Geri
Üst