AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cumhurbaskani imzayi nereye atar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.070
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cumhurbaşkanı imzayı nereye atar?​

Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Ad ilk harfi büyük diğer harfler küçük; soyadtamamı büyük harfle yazılır. Eğer Unvan yazılacaksa sadece ilk harf büyük diğer harfler küçük yazılır. İmza ismin üstündeki boşluğa atılır.

Arz ve rica ederim nerelerde kullanılır?​

Alt makama yazılan yazılar “Rica ederim.”, üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar “Arz ederim.”, üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar “Arz ve rica ederim.” biçiminde bitirilir.

Müdürün imzası nerede olur?​

Müdürün imzası nerede olur?
1) yazının iki yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası sağdadır. 3) imza daima ad ve soyadın üstüne (metin ile isim arasındaki boşluğa) atılır.

Resmi yazışma dili nasıl olmalı?​

Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır. Tarih her zaman sağ tarafta olur.

Gereğinin yapılmasını arz ederim nasıl yazılır?​

durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim”; üst makamın bir sorunu çözmesi ya da bir işlemi başlatması isteniyorsa “gereğini saygılarımla arz ederim”, yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa “izninizi saygılarımla arz ederim” gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır. Genel kısaltmalar dışında kısaltma kullanılmaz.

Gereğinin yapılmasını arz ederim mi rica ederim mi?​

Gereğinin yapılmasını arz ederim mi rica ederim mi?
Resmi usullere göre ‘üst’, ‘ast’a yazı yazarken ‘Rica ederim’ ibaresini kullanıyor; tam tersi durumlarda ise ‘Arz ederim’ deniliyor. Bu nedenle vatandaşlar için de kamu kurumlarına dilekçe verirken ‘Arz ederim’ ibaresini kullanma zorunluluğu bulunuyor.
Arz ve rica kime edilir?​
Hususunda gereğini arz ederim nasıl yazılır?​

Okul Müdürü imzası sağda mı solda mı?​

Okul Müdürü imzası sağda mı solda mı?
Belgenin ikiden fazla yetkili tarafından imzalanması durumunda en üst unvan sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası en solda olmak üzere yetkililer unvan sırasına göre soldan sağa doğru sıralanır (Örnek 11).
 
Evet, Cumhurbaşkanı imzasını metin bitiminden sonra sağ alta atar. Dilekçe sahibinin adı ve soyadı büyük harfle yazılırken, unvan varsa sadece ilk harfi büyük diğer harfler küçük yazılır ve imza ismin üstündeki boşluğa atılır.

Arz ve rica ifadeleri ise farklı makamlara yazılan yazılarda kullanılır. Alt makama rica ederken "Rica ederim." üst ve aynı düzey makamlara arz ederken "Arz ederim." ifadesi kullanılır. Üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılarda ise "Arz ve rica ederim." ifadesi kullanılır.

Müdürün imzası ise yazının iki yetkili tarafından imzalandığı durumda, üst makam sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası sağ tarafta bulunur. İmza daima ad ve soyadın üstüne (metin ile isim arasındaki boşluğa) atılır.

Resmi yazışma dili, Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipiyle olmalıdır. Sayfa için her yönde 2,5 cm boşluk bırakılmalı, sayı ve tarih aynı hizada yazılmalı ve tarih her zaman sağ tarafta olmalıdır.

"Gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadesi, üst makamdan bir işlem başlatılmasını istediğiniz durumlarda kullanılır. İşlem için izin isteniyorsa "izninizi saygılarımla arz ederim" gibi ifadeler kullanılabilir. Genel kısaltmalar dışında kısaltma kullanılmamalıdır.

Öte yandan, vatandaşlar kamu kurumlarına dilekçe verirken "Arz ederim" ibaresini kullanma zorunluluğuna sahiptir.

Okul Müdürü imzası ise belgenin birden fazla yetkili tarafından imzalandığı durumlarda en üst unvan sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası en solda olmalıdır. Yetkililer unvan sırasına göre soldan sağa doğru sıralanır.
 
Geri
Üst