AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cumartesi okullari hangi ulkede var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Cumartesi okulları hangi ülkede var?​

Japonya’da okul yılı , 1 Nisan’da başlar ve 31 Mart’ta biter. Nisan-Temmuz ortası, Eylül – Aralık sonu ve Ocak- Mart sonu olmak üzere üç dönem halinde yapılır. Haftada 5,5 gün (cumartesi yarım gün) okula gidilir. Yılda toplam 240 iş günü vardır.
Dünyanın en iyi okulu nerede?
Tarsus Amerikan Koleji, dünyanın en güzel 13 okulu arasında gösterildi. Türkiye’nin en köklü okullarından Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) 137 yıllık tarihi kampüsü, dünyanın en güzel okulları listesine girdi.

Türkiye eğitim sisteminde dünyada kaçıncı sırada?​

Türkiye, 77 ülkenin yer aldığı “eğitim ve ödev için kullanabileceği bilgisayarı olan öğrenciler” sıralamasında 64’üncü oldu. DUVAR – Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD), ‘COVID-19 Salgınında Eğitim 2020’ isimli raporu yayınlandı.
Eğitim yönünden dünyanın en gelişmiş ülkesi hangi ülkedir?
Kanada dünyanın en eğitimli ülkesi olarak listenin başında geliyor. Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Örgütü’ne göre Büyük Beyaz Kuzeydeki yetişkinlerin yüzde 56’sından fazlası liseden sonra eğitime devam etmiş.

Hangi ülkelerdeki sıradışı okullar var?​

Dünyanın farklı ülkelerinde eğitim sistemleri tamamen farklıdır. Tüm okullar aynı derecede sıkıcı olarak bilinse bile sıradışı gelenekler ile olağanüstü eğitim kurumları, çocuklara eğitim ya da en azından biraz bilgi verebilmek için varlar. Bu içerikte bilginin değerine inanmış ülkeler ve o ülkelerdeki sıradışı okullarına bakıyoruz.
Dünyanın farklı ülkelerinde eğitim sistemi nelerdir?
Favorilerinizden kaldırın. Dünyanın farklı ülkelerinde eğitim sistemleri tamamen farklıdır. Tüm okullar aynı derecede sıkıcı olarak bilinse bile sıradışı gelenekler ile olağanüstü eğitim kurumları, çocuklara eğitim ya da en azından biraz bilgi verebilmek için varlar.

Hangi ülkelerden gelen gönüllüler yüzen okullar inşa ediyor?​

Dünyanın dört bir yanından gelen gönüllüler Makoko’da yaşayan yoksul çocuklar için yüzen okullar inşa ediyor. Nijerya’da eğitim için gönüllü olduğunuzda araziler size ücretsiz tahsis ediliyor. Çocuklar aynı zamanda su üzerinde bulunan evlerde yaşamını sürdürüyor.

Geri