AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cuma Gununun Faziletleri

SoruCevap

Yeni Üye
Cuma Gununun Fazileti ve İbadetleri

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Allah'u Teala her cuma gunu altı yuz bin kişiyi cehennemden azad eder

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gunu,gunahsız gecerse,haftanın diğer gunleri de oyle gecer

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gununun sabah namazını cemaatle kılarsa o kişinin mağfiret olmayacağını zannetmiyorum

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gunu boy(gusul)abdesti alırsa gecmiş on gunluk gunahları mağfiret olur

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gunu ve gecesi,bana yuz kere salat okursa,Allah'u Teala onun ahiret isteklerindenyetmiş,dunya hacetlerinden de otuz olmak uzere yuz arzusunu yerine getirir ve size hediyeler geldiği gibi,o salatları da bana arz edecek meleği Allah'u Teala bu hususta gorevlendirirŞuphesiz benim olumumden sonraki ilmim,sağken bilmem gibidir

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi kehf suresini okursa,kendisiyle Kabe arası o kişi icin nur gibi parlar

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi,Duhan suresini okursa,yetmiş bin melek o kişi icin sabaha kadar istiğfar eder

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi veya gunu Duhan suresini okursa,Allah'u Teala kendisine cennette bir koşk yapar

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gecesi,Duhan suresini okuyan,sabaha affolunmuş olarak cıkar

Geri