AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cuma gunu peygamber efendimiz ne yapardi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cuma günü peygamber efendimiz ne yapardı?​

“Her kim cuma gününün sabah namazını cemaatle kılarsa o kişinin mağfiret olmayacağını zannetmiyorum. ” Peygamber Efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem) buyurdularki: Cuma gününde ve gecesinde bana çok salat okuyun,böyle yapana kıyamet gününde,şahit ve şefaatçi olacağım.

Cuma vakti neler yapılmaz?​

Ayetten anlaşıldığına göre, cuma namazından önce ve sonra çalışmak ve alışveriş yapmakta bir sakınca yoktur. Ancak cuma namazı kılmakla yükümlü olanların cuma saatinde alışverişi terk etmeleri ve camiye gitmeleri gerekir. Bu itibarla cuma namazı kılmakla yükümlü olmayanlar, alışveriş yapabilirler.
Cuma günü ne zaman dua kabul olur?
CUMA GÜNÜ DUA VAKTİ RİVAYETLERİ: Cuma günü içerisinde duaların kabul olduğu vakitle alakalı bir rivayette şöyle deniliyor : Ebu Bürde, babası Ebu Musa el-Eş’ari’den naklediyor: “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in: “Cumadaki icabet saati imamın minbere oturduğu anla, namazdan çıkması …
Cuma günü çamaşır yıkanır mı?
Cuma: Cuma namazına kadar çamaşır yıkanmaz, oda kaldırılmaz. Üç cuma arka arkaya yıkanan çocuk ölür. Cuma günleri kız istemeye gidilir.

Cuma saatinde alışveriş yapmak haram mıdır?​

“Buna göre cuma namazı kılmakla yükümlü olan kişilerin cuma vaktinde alışveriş yapmaları ve çalışmaları caiz değildir. Ancak, Cuma namazı kılmakla yükümlü olmayan kişilerin alışveriş yapmasında ve çalışmasında dinen bir sakınca yoktur.

Kimin duası geri çevrilmez?​

“Üç kişinin duası geri çevrilmez. Babanın evladına duası, Peygamber’in ümmetine duası gibidir. 2- Misafirin duası. 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905).”
Bugün Cuma günü, Cuma günü olarak da adlandırılmaktadır.?
Demek ki cuma günü, insanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğundan ötürü insanlar için büyük bir bayram günü olmuştur.
Bu yüzden Cuma günü Cuma ibadet günü olarak adlandırılmıştır.?
Allah da cuma gününü Müslümanlara nasip etmiş, onları bu konuda hakka ulaşmaya muvaffak kılmıştır. (Müslim, “Cuma”, 19-23) Böylece İslâm’da haftalık toplu ibadet günü olarak cuma seçilmiş, bu günün bir bayram olduğu birçok rivayette açıkça belirtilmiştir (Beyhaki, Sünen, 3/243; İbn Kayyim, Zadu’l-mead, 1/369)

Cuma günü hutbe dinleyen ve namaz kılan kimsenin kalbinin mühürleneceği bildirilmiştir.?​

Cuma günü, gerekli temizliği yaptıktan sonra camiye gidip hutbe dinleyen ve namazı kılan kimsenin o gün ile daha önceki cuma arasında işlemiş olduğu günahların affedileceği belirtilmiş (Buhârî, Cuma, 6, 19), bu günü önemsemeden üç cuma namazını terk eden kimsenin kalbinin mühürleneceği bildirilmiştir. (Ebû Dâvûd, Salât, 204)
 
Geri
Üst