AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

cuma gecesi ve Cuma gununun faziletleri

SoruCevap

Yeni Üye
cuma gununun fazileti
cuma gecesi ve Cuma gununun faziletleri

Cuma gununun faziletleri
Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden goğe kadar bir nurla aydınlanır İki Cuma arasında işlediği gunahlar da affolun) Tergib

Cuma Gunu 80 salevat getirenin, 80 yıllık gunahı affolur) Dare Kutni

Cuma Gunu veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir koşk ihsan edilir) Taberani

Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, gunahları affedilir) İsfehani

(Cuma gecesi gusledenin gunahları affolur) Taberani

Cuma Gunu sabah namazından once, Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa huvel hayyel kayyume ve etubu ileyhokuyanın, deniz kopuğu kadar da olsa gunahları affolur) İbni Sunni

Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahu teala, bir hafta, kazadan, beladan, kotu işlerden korur) İSunni

Cuma dunyada ve Cennette mu'minlerin bayramıdır)

(Bir kimse, mani yok iken, uc Cuma namazı kılmazsa, Allahu teala, kalbini muhurler Ya'ni iyilik yapmaz olur)

Cuma namazından sonra bir an vardır ki, mu'minin o anda ettiği dua red olmaz)

Cuma namazından sonra, yedi defa İhlas ve Mu'avvizeteyn okuyanı Allahu teala, bir hafta kazadan, beladan ve kotu işlerden korur)

Cuma Gunu yapılan ibadetlere, başka gunde yapılanların, en az iki katı sevab verilir Cuma Gunu işlenen gunahlar da iki kat yazılır
Cuma Gunu, ruhlar toplanır ve birbirleriyle tanışırlar Kabirler ziyaret edilir Bu gunde kabir azabı durdurulur Bazı alimlere gore, mu'minin azabı artık başlamaz Kafirin, Cuma ve Ramazanda yapılmamak uzere, kıyamete kadar surer Bu gun ve gecesinde olen mu'minler, kabir azabı cekmez Cehennem, Cuma gunu cok sıcak olmaz Adem aleyhisselam, Cuma gunu yaratıldı Cuma gunu Cennetten cıkarıldı Cennettekiler, Allahu tealayı Cuma gunleri goreceklerdir

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Allah'u Teala her cuma gunu altı yuz bin kişiyi cehennemden azad eder

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Cuma gunu,gunahsız gecerse,haftanın diğer gunleri de oyle gecer

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Her kim cuma gununun sabah namazını cemaatle kılarsa o kişinin mağfiret olmayacağını zannetmiyorum

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Her kim cuma gunu boy(gusul)abdesti alırsa gecmiş on gunluk gunahları mağfiret olur

CUMA GUNU YAPILACAKLAR

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Cuma gununde ve gecesinde bana cok salat okuyun,boyle yapana kıyamet gununde,şahit ve şefaatci olacağım

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: parlak gecede ve nurlu gunde bana cok salat edin,cunku sizin salatlarınız bana arz edilmektedir

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Her kim cuma gunu ve gecesi,bana yuz kere salat okursa,Allah'u Teala onun ahiret isteklerindenyetmiş,dunya hacetlerinden de otuz olmak uzere yuz arzusunu yerine getirir ve size hediyeler geldiği gibi,o salatları da bana arz edecek meleği Allah'u Teala bu hususta gorevlendirir Şuphesiz benim olumumden sonraki ilmim,sağken bilmem gibidir

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Her kim cuma gecesi kehf suresini okursa,kendisiyle Kabe arası o kişi icin nur gibi parlar

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Her kim cuma gecesi,Duhan suresini okursa,yetmiş bin melek o kişi icin sabaha kadar istiğfar eder

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Her kim cuma gecesi veya gunu Duhan suresini okursa,Allah'u Teala kendisine cennette bir koşk yapar

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki:Cuma gecesi,Duhan suresini okuyan,sabaha affolunmuş olarak cıkar

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Her kim cuma gecesi Bakara ve Ali İmran surelerini okursa ona yedinci ket gokle,yedinci kat yer arası kadar sevap verilir

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Cuma gecesi Yasin suresini okuyan,mağfiret olunur

peygamber efendimiz (sallalahu aleyhi vesellem)bir hadiste buyurdularki: Cuma gecesi(bir rivayet cuma gunu)Yasin ve Saffat surelerini okuyan kişiye Allah'u Teala hazretleri dileklerini verir
Alıntı

Geri