- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 162.196
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çubuk tarçın nasıl toz hale gelir?
Ağacın dış kabuğu temizlenir sonrasında elde edilen kabuk ya bu şekilde kullanılır ya da öğütülerek toz haline getirilmektedir. Kabuk tarçın elde etmek için ağacın kabuk bölümünden elde edilen kısımlar kıvrılıp bu şekilde kurutulmaktadır. Tarçın baharatının tatlımsı bir tadı vardır.Çubuk tarçın yerine toz tarçın kullanılır mı?
Ödem atmak için kullanılan tarçınlı suyun birçok farklı tarifi vardır. Bu karışımlarda çubuk tarçın ya da toz tarçın kullanılabileceği gibi isteğe göre limon, zencefil ve zerdeçal da eklenebilir.
Tarçın tozu nasıl yapılır?
3-3 santimetre boyunda olan şıvgınların kabukları soyularak kurutulur. Kurutulan kabuklar öğütülerek toz haline getirilir ve baharat olarak kullanılan toz tarçın meydana gelir. Kabuk şeklinde kurutulan tarçın ise kabuk tarçın olarak kullanılır.Kabuk tarçın nasıl kullanılır?
Çubuk Tarçın Nasıl Kullanılır? Çayınızın içine bütün bir tarçın çubuğu koyabilirsiniz. Suyun kırmızımsı kahverengiye dönüşeceğini fark edeceksiniz. Ayrıca tarçını seçtiğiniz bir çay poşetine karıştırabilir ve sağlık yararlarından oluşan bir güç merkezi içmenin tadını çıkarabilirsiniz.
Sıcak bir tarçın çayı yapmanın en kolay yollarından biri 1 bardak sıcak suya bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırmaktır. Ayrıca tarçın çubuğu kaynar su dolu bir fincana koyularak 10–15 demlenmeye bırakılabilir.
Kabuk tarçın çayı nasıl yapılır?
- Bir demlikte 2 su bardağı suyu kaynatın.
- Kaynama suyunun içerisine 2-3 dilim elma ve yıldız anason ekleyin.
- Bir fincanın içerisine 1 çay kaşığı toz tarçın ya da 2 adet kabuk tarçın ekleyin.
- Kaynayan suyu, tarçının üzerine ekleyin.
- Demlenen tarçın çayını tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.