Cubuk tarcin nasil toz hale gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.196
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çubuk tarçın nasıl toz hale gelir?​

Ağacın dış kabuğu temizlenir sonrasında elde edilen kabuk ya bu şekilde kullanılır ya da öğütülerek toz haline getirilmektedir. Kabuk tarçın elde etmek için ağacın kabuk bölümünden elde edilen kısımlar kıvrılıp bu şekilde kurutulmaktadır. Tarçın baharatının tatlımsı bir tadı vardır.
Çubuk tarçın yerine toz tarçın kullanılır mı?
Ödem atmak için kullanılan tarçınlı suyun birçok farklı tarifi vardır. Bu karışımlarda çubuk tarçın ya da toz tarçın kullanılabileceği gibi isteğe göre limon, zencefil ve zerdeçal da eklenebilir.

Tarçın tozu nasıl yapılır?​

3-3 santimetre boyunda olan şıvgınların kabukları soyularak kurutulur. Kurutulan kabuklar öğütülerek toz haline getirilir ve baharat olarak kullanılan toz tarçın meydana gelir. Kabuk şeklinde kurutulan tarçın ise kabuk tarçın olarak kullanılır.
Kabuk tarçın nasıl kullanılır?
Çubuk Tarçın Nasıl Kullanılır? Çayınızın içine bütün bir tarçın çubuğu koyabilirsiniz. Suyun kırmızımsı kahverengiye dönüşeceğini fark edeceksiniz. Ayrıca tarçını seçtiğiniz bir çay poşetine karıştırabilir ve sağlık yararlarından oluşan bir güç merkezi içmenin tadını çıkarabilirsiniz.
Sıcak bir tarçın çayı yapmanın en kolay yollarından biri 1 bardak sıcak suya bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırmaktır. Ayrıca tarçın çubuğu kaynar su dolu bir fincana koyularak 10–15 demlenmeye bırakılabilir.
Kabuk tarçın çayı nasıl yapılır?
- Bir demlikte 2 su bardağı suyu kaynatın.
- Kaynama suyunun içerisine 2-3 dilim elma ve yıldız anason ekleyin.
- Bir fincanın içerisine 1 çay kaşığı toz tarçın ya da 2 adet kabuk tarçın ekleyin.
- Kaynayan suyu, tarçının üzerine ekleyin.
- Demlenen tarçın çayını tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Ibrahim Saraçoğlu kabuk tarçın çayı nasıl yapılır?​

Tarçın çayı kabuk ya da toz tarçın kullanılarak yapılabilir. Toz tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 1 tatlı kaşığı toz tarçın cam ya da porselen bir demlik içine koyulur. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek tüketilebilir.
 
Geri
Üst