AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cubuk makarnayla ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.871
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çubuk makarnayla ne yapılır?​

Çubuk Makarna İle Lezzetli ve Hesaplı 21 Tarif
- #2 Orijinal Bolonez Soslu Spagetti.
- #3 Arabiata Soslu Karidesli Makarna.
- #4 Taze Fesleğenli Domatesli Makarna.
- #5 Sebzeli Kepekli Spagetti.
- #6 Napoliten Soslu Spagetti.
- #7 Makarnalı Tavuk Suyu Çorbası
- #8 Kabaklı Soya Soslu Spagetti Salatası
- #9 Tavada Makarna Böreği Tarifi.

Normal makarna nasıl yapılır?​

Normal makarna nasıl yapılır?
Sade Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye su koyuyoruz. Kaynayınca içine bir miktar tuz atıyoruz.
- Biraz daha kaynadıktan sonra içine makarnayı atıyoruz. Makarna yumuşayınca süzgeçe alıyoruz.
- Tencereye sıvı yağı, bulyonu ve tereyağını koyduktan sonra makarna ile beraber 1-2 dakika karıştırıyoruz.

Hamur olmuş makarna nasıl değerlendirilir?​

Artan makarnayı uygun bir kaba alın ve zor zamanınızda kurtarıcınız olmak üzere derin dondurucunuza atın. Donduracağınız artan makarnanız, günü geldiğinde imdadınıza hızır gibi yetişecek ve siz de onu su böreği lezzetinde nefis bir fırın makarnaya dönüştüreceksiniz.

Kalan çubuk makarna nasıl değerlendirilir?​

Kalan çubuk makarna nasıl değerlendirilir?
Artan Makarnayı Değerlendirmek Tarifi Nasıl Yapılır? Önceden pişirip kalan makarnanız yoksa makarnayı haşlayıp süzün tencereye melemeni koyun ya da domates sosunu koyup pişirin. Kaynamaya başlasın. Sonra haşlanan makarnayı ekleyin.
Tek kişilik sade makarna nasıl yapılır?​
1 Kişilik Demleme Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaynar su ve makarna uygun bi tencereye alınır.
- Başka bir tavaya sıvı yağ alınır.
- Minik minik doğranmış soğan eklenir.
- Kavrulunca salçası konulur.
- Bir iki çevrildikten sonra mini doğranan domatesler eklenir.
- Baharatlar da eklenerek pişirilir.
- Altı kapatılır.

Lezzetli bir makarna nasıl yapılır?​

Lezzetli bir makarna nasıl yapılır?
Makarna kesinlikle ocağın altı hiç kısılmadan ve tencerenin kapağı kapatılmadan haşlanmalıdır. Lezzetli bir sos için makarnayı haşladığınız sudan, makarnayı süzmeden önce 1 bardak ayrılmalıdır. Nişasta içeren bu su makarna sosuna kıvam ve lezzet verir, kolayca nüfuz etmesini sağlar.

Fırında makarnanın ismi ne?​

bir tur borek olarak da bilinen firin makarna, ozenle secilmis yumurtali makarna ve erime katsayisi yuksek peynir ile yapilip ust kismi rahat kesilebilecek fakat citir citir bir tabaka olacak sekilde pisirilirse yenilecek mukemmel yiyeceklerden olur.
 
Çubuk makarnayla yapabileceğiniz 9 lezzetli tarif arasında zengin seçenekler bulunmaktadır. Orijinal Bolonez soslu spagetti, Arabiata soslu karidesli makarna, taze fesleğenli domatesli makarna, sebzeli kepekli spagetti, Napoliten soslu spagetti, makarnalı tavuk suyu çorbası, kabaklı soya soslu spagetti salatası, tavada makarna böreği ve daha pek çok seçenek mevcuttur.

Normal makarna yapımı oldukça basittir. Öncelikle tencereye su koyarak kaynatın ve içine bir miktar tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra makarnayı ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzgeç yardımıyla süzün. Ayrı bir tencerede sıvı yağ, bulyon ve tereyağını karıştırın ve haşlanmış makarnayı ekleyerek 1-2 dakika kadar karıştırarak pişirin.

Eğer makarnanız hamur olmuşsa endişelenmeyin. Artan makarnayı derin dondurucuya atarak saklayabilir ve daha sonra su böreği lezzetinde nefis bir fırın makarnaya dönüştürebilirsiniz.

Kalan çubuk makarnayı değerlendirmek için ise önceden pişirip sakladıysanız melemenin içine ya da domates sosu ile pişirerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Ayrıca sade ve pratik bir şekilde tek kişilik makarna yapmak isterseniz, kaynar suya makarnayı ekleyin ve ayrı bir tavada sıvı yağda soğan, salça, domates ve baharatları kavurarak hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz.

Lezzetli bir makarna yapmak için ise makarnayı tam olarak haşlayarak, sos için uygun kıvamda bir bardak makarna suyu ayırarak lezzetli bir sos elde edebilirsiniz.

Son olarak, fırında makarnanın ismi genellikle "fırın makarna" olarak geçer. Yumurtalı makarna ve bol peynir ile hazırlanarak enfes bir lezzete dönüşebilir. Özellikle üst kısmı kızarana kadar pişirilerek, çıtır çıtır bir tabaka oluşturulabilir ve keyifle yenilebilir.
 
Geri
Üst