AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cubbesiz durusmaya girebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cübbesiz duruşmaya girebilir mi?​

Stajyer avukat duruşmada cübbe giyer mı? Her avukat, Hakim ve Savcı duruşmada cübbe giymek zorundadır. Stajyer avukatlar cübbe giyemezler ama sulh hukuk ve icra mahkemelerinde duruşmalara girebiliyorlar. Dolayısıyla kendisi söylemese bile, cübbesiz oluşundan stajyer olduğunu belli eder stajyerler.

Mahkemece hükmedilen vekalet ücreti ne kadar?​

Mahkemece hükmedilen vekalet ücreti ne kadar?
İş davaları ve işçilik alacakları davalarında vekalet ücretleri ve yargılama masrafları nispi olarak hükmedilecektir. Buna rağmen; mahkeme tarafından en az ücretten daha az vekalet ücretine hükmedilemeyeceği için; 2021 yılı içerisinde 4080,00TL asgari vekalet ücretine hükmedilir.

Avukat icra vekalet ücretine ne zaman hak kazanır?​

Avukat icra vekalet ücretine ne zaman hak kazanır?
Avukat, müvekkili ile arasında bir yazılı sözleşme yapılıp yapılmamasına, yazılı bir sözleşme yapılmış ise sözleşmede ücretin kararlaştırılmamış olmasına veya ücrete ilişkin ka- rarlaştırılan maddenin hükümsüz olmasına bakılmaksızın her zaman avukatlık ücretine hak kazanır.

CMK görevinde cübbe giyilir mi?​

Hakim bu sorgu sonunda savcı ile aynı fikirde olup tutuklama kararı verebileceği gibi tutuklama kararı vermeyip şüphelinin serbest bırakılmasına veya adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına da karar verebilir. Sulh ceza hakimliğindeki sorgu sırasında cübbe giymeniz gerektiğinden cübbenizi yanınızda taşımanızı öneririm.

Sulh ceza sorgusunda cübbe giyilir mi?​

Sulh ceza sorgusunda cübbe giyilir mi?
Sulh ceza hakimliğindeki sorgu sırasında cübbe giymeniz gerektiğinden cübbenizi yanınızda taşımanızı öneririm. Mesai saatleri içinde adliyelerde bulunan baro odalarından 1 TL karşılığında cübbe kiralamak da mümkün.

İcra vekalet ücreti ne zaman muaccel olur?​

İcra vekalet ücreti ne zaman muaccel olur?
avukatlık ücreti, kesin hüküm elde edilinceye kadar olan dava, iş ve işlemler ücreti karşılığıdır.” hükümleri gereğince vekalet ücreti alacağının, üstlenilen işin bitmesiyle muaccel hale geldiğinin kabulü gerekir.

Vekalet ücreti ne zaman icraya konur?​

Ceza Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 4. Maddesinde yer alan “Mahkûmiyet hükümleri kesinleşmedikçe infaz olunamaz.” şeklindeki hüküm uyarınca mahkûmiyet halinde hükmedilen vekâlet ücreti ve yargılama gideri karar kesinleşmeden icra edilemeyecektir.

CMK’ya giden avukat ne yapar?​

CMK’ya giden avukat ne yapar?
müşteki veya şüpheli sıfatı ile, ceza hukukunu ilgilendiren olaylara ilişkin olarak yer aldığınız şikayet veya davalarda avukat talep ettiğiniz takdirde, bulunduğunuz ilin barosu tarafından görevlendirilen avukattır. duruşmalarda adı vekil yerine müdafii olarak geçer. cmk avukatlığı esasında gönüllülük esasına dayanır.

Savcı sorgusunda cübbe giyilir mi?​

Savcı sorgusunda cübbe giyilir mi?
Savcı ifadesinde cübbe giyilir mi? Her avukat, Hakim ve Savcı duruşmada cübbe giymek zorundadır. Stajyer avukatlar cübbe giyemezler ama sulh hukuk ve icra mahkemelerinde duruşmalara girebiliyorlar.

Sulh ceza Hakimliği cübbe giyilir mi?​

 
Sulh Ceza Hakimliği'nde cübbe giyilir mi konusunu detaylıca açıklamak isterim. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgu sırasında cübbe giymeniz gerektiğinden dolayı cübbenizi yanınızda taşımanız önerilir. Mesai saatleri içinde adliyelerde bulunan baro odalarından 1 TL karşılığında cübbe kiralayabilirsiniz.

Sulh Ceza Hakimliği, cezai suçlar ve kısmen bu suçlar ile ilgili bazı hallerde görevli olan, genellikle basit ve hızlı işleyen dava ve soruşturmalara bakan bir mahkemedir. Bu nedenle sorgular genellikle daha hızlı ve yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Hakimlik görevini ifa ederken cübbe giymenin sağladığı resmiyet, disiplin ve saygınlık öğeleri de göz önünde bulundurularak sorgularda cübbe giymeniz gerekebilir.

Sulh Ceza Hakimliği'nin yargılama usulüne dair detaylar ve kurallar hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili yargılama yönetmeliklerine ve mevzuata başvurmanız faydalı olacaktır. Bu şekilde haklarınızı ve mükellefiyetlerinizi daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst