- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
CT ne demek?
CT görüntüleme ya da halk arasındaki yaygın adıyla tomografi, vücudun anatomik yapısının ayrıntılı şekilde görüntülenmesine olanak tanıyan bir yöntemdir. CT ile, tümörlerin nerede bulunduğu ve boyutları hakkında bilgi edinilebiliyor.Pacemaker proses ne demek?
pacemaker proses genellikle kapıdan – kapıya deger akışı içinde en sondaki sürekli akış prosesidir. değer akışıgelecek durum haritasında pacemaker, müşteri siparişleri ile kontrol edilen üretim prosesidir. bir muhteşem cluster manager. suse-ha altyapısında default olarak pacemaker-corosync-ais ile entegre kullanır.VSM açılımı nedir?
Değer akış haritası olarak da bilinen VSM (value stream mapping), bir prosesin her aşamasında akış şemasını içeren bir yalın araçtır. Bu araç aynı zamanda malzeme ve bilgi akışı haritası adıyla da bilinir.
Değer akışı ne demektir?
Değer akışı, her ürün için esas olan ana akışlar boyunca bir ürünü meydana getirmek için ihtiyaç duyulan, katma değer yaratan ve yaratmayan faaliyetlerin bütünüdür. Her ürün için geçerli olan ana akışlar şunlardır; Hammaddeden müşteriye üretim akışı, Kavramdan kuruluma tasarım akışı (ürün geliştirme süreci).CT ilaç nedir?
PET CT, radyoaktif maddeler içeren özel bir ilaç kullanır. Bu ilaç, vücudun hangi kısmının incelendiğine bağlı olarak kolunuzdan damarınıza verilebilir, yutulabilir, solunabilir veya damarınıza enjekte edilebilir.MR CT ne demek?
MAÇKA EMAR. Doktorların hastalığın tanısını koymak için kullandıkları tıbbi bir testtir. CT özel röntgen ışınları ve bilgisayar kullanarak vücudun içerisi ile ilgili kesit kesit resimler alır. Normal röntgen incelemesine göre çok daha ayrıntılı net görüntüler elde edilir.
VSM nasıl yapılır?
Değer Akış Haritalama Nasıl Yapılır?- 1.Adım : Takım oluşturun.
- 2.Adım : VSM Planlama.
- 3.Adım: Süreç Ailelerini Takip.
- 4.Adım: Mevcut Durum Haritasının Oluşturulması
- 5.Adım: Gelecek Durum Haritasının Oluşturulması
- 6.Adım: VSM ‘de Uygulanacak Planın Tasarlanması
Değer akış süresi nedir?
Değer akışı, her ürün için esas olan ana akışlar boyunca bir ürünü meydana getirmek için ihtiyaç duyulan, katma değer yaratan ve yaratmayan faaliyetlerin bütünüdür.Bacakta VSM nedir?
V.Saphena magna (VSM) (büyük safen veni) Vücudun en uzun venidir. Medial malleolün hemen önünden geçip bacağın iç yanı boyunca yükselir, patellanın iç kenarının/femur iç kondilinin 2 parmak gerisinden uyluğa girer.
VSM nedir yalın üretim?
VSM, Türkçe karşılığı ile Değer Akış Haritalandırma, ürün ve hizmet oluşumundaki süreçlerin bütününü ele alarak değer yaratan ve yaratmayan tüm faaliyetleri mevcut durum haritalandırması ile belirleyip israf yaratan faaliyetleri minimize etmeyi amaçlayan bir yalın üretim metodudur.Takt süresi nasıl hesaplanır?
Kullanılabilir üretim süresinin müşteri talebine bölünmesi. Örneğin, otomobil gösterge paneli üreten bir fabrika günde 480 dakika çalışır ve müşteriler günde 240 gösterge paneli talep ederse takt zamanı iki dakikadır.PET filmi ne için çekilir?
PET/CT çok büyük bir oranda kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılmaktadır. Bunun yanında nedeni bilinmeyen ateş gibi “tanı konulamayan hastalıkların” teşhisi, enfeksiyon odaklarının bulunması, kalp hastalarında canlı dokunun tespiti ile Alzheimer ve demansın ayrımında da etkinliğinden yararlanılmaktadır.
CT cihazı nedir?
Genel Tanıtım. PET-CT, pozitron emisyon tomografisi ve bilgisayarlı tomografinin birleşiminden oluşan bir görüntüleme cihazıdır. Vücuttaki fizyolojik süreçlerin 3 boyutlu görüntüsünü verir.Akciğer CT ne demek?
Akciğer tomografisi, göğüs bölgesinin kesitler halinde ayrıntılı olarak görüntülenebilmesine olanak sağlayan vücudun göğüs bölgesi iç organlarını hedef alan bilgisayarlı tomografi çeşitlerinden biridir. Akciğer tomografisi bir tedavi değil, tedavi yönteminin belirlenmesine yardımcı olan bir tanı yöntemidir.Değer akış haritası ne işe yarar?
Yalın yönetim araçlarından biri olan Değer Akış Haritalama (DAH) yöntemi, israfı, verimsizliği, katma değeri olmayan işlemleri ve süreçleri keşfetmek için kullanılan görsel bir tekniktir.
Değer akış haritası nasıl hazırlanır?
Değer akışı haritası oluşturma- Sürecinizin şu anda nasıl çalıştığını gösteren bir geçerli durum diyagramı oluşturun.
- Sorunlu alanları belirledikten sonra, israfı azaltmak üzere süreçte yapılacak değişiklikleri saptamanıza yardımcı olacak bir gelecek durum diyagramı oluşturun.
VSM nedir ne işe yarar?
Mevcut durum haritası nedir?Mevcut Durum Haritası Süreç analizi sonucunda her bir süreç adımına ilişkin işlem süreleri, hazırlık zamanları, çalışma süreleri, takt süreleri, makine ve işçi sayıları, envanter bilgileri ile tedarik ve sevkiyat bilgileri belirlenmiştir.
VSM eğitimi nedir?
Value Stream Mapping ( Değer Akış Haritalama, VSM Eğitimi ) ürün ya da servis ortaya koyma süreçlerinin başlangıçtan müşteriye ulaşana kadar olan tüm aktivitelerini analiz etmekte kullanılan Yalın Üretim metotudur.Haritalandırma nedir?
En genel tanımıyla Mapping, kaynak dokümandaki veri öğelerinin hedef dokümandaki yerlerine yerleştirilme işlemidir. Kurumunuz içinde ya da Servis sağlayıcınız bünyesinde yetkin bir EDI Uzmanı gerekli mapping yazılımını uygulayabilir.Gelecek durum haritası nedir?
Yalın üretim çalışmalarında, mevcut sistemin durumunu tasvir eden “Mevcut Durum Haritası” ve yapılan iyileştirmeler neticesinde sistemin gelecekte ulaşılacak durumunu gösteren “Gelecek Durum Haritası” olmak üzere iki ayrı değer akışı diyagramı kullanılmaktadır.