AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CSU hangi universite?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

CSU hangi üniversite?​

Kıbrıs İlim Üniversitesi ya da kısaca KİÜ (İngilizce: Cyprus Science University, kısaca CSU), 2013 yılında Avrupa eğitim standartlarında, yüksek kaliteli bilimsel eğitim ve araştırmaya yatırım yaparak, toplumsal ve ekonomik kalkınmaya katkı koymak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan bir özel …

Kıbrıs ilim üniversitesi denklik var mı?​

Kıbrıs ilim üniversitesi denklik var mı?
KKTC için ise ; YÖK’ e bağlı bulunan üniversitelerin denklik almalarına gerek yoktur. Tercihlerinizde sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz.

Kıbrıs ilim Üniversitesi kime ait?​

Mustafa AYDIN. Çağın ihtiyacını dikkate alarak, lise ve dengi okul mezunlarına yükseköğrenim olanağı sağlamak, KKTC’nin ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve eğitilmiş, insan kaynaklarının oluşumuna katkıda bulunmak adına Kıbrıs İlim Üniversitesini hayata geçirdik.

Kıbrıs ilim Üniversitesi kaç yıllık?​

Kıbrıs ilim Üniversitesi kaç yıllık?
Kıbrıs İlim Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları Kıbrıs İlim Üniversitesi 4 Yıllık Bölümleri ile 2 Yıllık Bölümlerin taban puan ve başarı sıralamalarına aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs ilim Üniversitesi ne zaman açıldı?​
Kıbrıs İlim Üniversitesi 2013 yılında kurulmuştur.

Kıbrıs ilim üniversitesi ne zaman açılacak?​

Kıbrıs ilim üniversitesi ne zaman açılacak?
Akademik Takvim
GÜZ YARIYILI
Akademik Burs Başvuruları Tarihleri | 15.09.2020- 19.09.2020
Derslerin Başlaması | 12.10.2020
Oryantasyon Programı | 12.10.2020-14.10.2020
Ders Muafiyet Başvuruları İçin Son Gün | 16.10.2020

Kıbrıs’ta sınavsız üniversite var mı?​

KKTC Meslek Liselerinden mezun olan öğrencilere uygulanan Sınavsız Geçiş hakkı ile Üniversitenin belirlediği kontenjanlar çerçevesinde iki yıllık ön lisans programlarına öğrenci kabul edilmektedir. Bu programlara başvurular Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Giriş Sınavı Sistemi ile kabul edilecektir.

Kıbrıs ilim üniversitesi hangi bölümler var?​

Kıbrıs ilim üniversitesi hangi bölümler var?
Fakülteler
- İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler.
- Sağlık Bilimleri.
- Hukuk.
- Eğitim Bilimleri.
- Mühendislik.
- Turizm.
- Güzel Sanatlar ve Tasarım.

Kıbrıs ilim Üniversitesi rektörü kim?​

Üniversite Yönetim Kurulu
ADI-SOYADI | GÖREVİ
Prof. Dr. Lale Ayşegül BÜYÜKGÖNENÇ | Rektör / Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V./ Başkan
Prof. Dr. Tokay GEDİKOĞLU | Rektör Yardımcısı/ Senatoca Seçilmiş/Temsilci Üye
Prof. Dr. Ömer ÜRE | Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı/Üye
Prof. Dr. Abdurrahman AYHAN | Hukuk Fakültesi Dekanı/Üye

Kıbrıs diploması nerelerde geçerli?​

Kıbrıs diploması nerelerde geçerli?
vatandaşlarının diplomaları, 16.01.2009 tarihinde imzalanan Milletlerarası Anlaşma uyarınca denklik işlemine tabi tutulmaksızın Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerlidir ve diploma denklik başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.
Kıbrıs Tıp kaç lira?​
2021-2022 öğretim yılı eğitim ücretleri Tıp Fakültesi 83,000 TL, Diş Hekimliği Fakültesi 71,500 TL, Eczacılık Fakültesi 57,500 TL, Veteriner Fakültesi 64,800 TL, Hukuk Fakültesi 38,750 TL, Hemşirelik Fakültesi 35,400 TL, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi, Mimarlık …

Kıbrıs ilim Üniversitesi Ne Zaman Açılacak 2021?​

Kıbrıs ilim Üniversitesi Ne Zaman Açılacak 2021?
Akademik Takvim
GÜZ YARIYILI
Akademik Burs Başvuruları Tarihleri | 15.09.2020- 19.09.2020
Çift Anadal/ Yandal Başvuruları İçin Son Gün | 18.02.2021-19.02.2021
Derslerin Başlaması | 22.02.2021
Ders Muafiyet Başvuruları İçin Son Gün | 26.02.2021

Girne Üniversitesi dersler ne zaman başlıyor?​

24 – 26 Haziran 2020 | Ders Alma
29 Haziran 2020 | Derslerin Başlaması (Yabancı Diller Yüksekokulu Dahil)
15 Temmuz 2019 | 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
20 Temmuz 2020 | K.K.T.C. Barış ve Özgürlük Bayramı
31 Temmuz – 03 Ağustos 2020 | Kurban Bayramı

Kıbrısta okumak için ne gerekli?​

Kıbrısta okumak için ne gerekli?
Kıbrıs vize Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor. Öğrenciler ise pasaport ile giriş yapmak zorundalar. Pasaport ile girişten sonra kayıtlı bulundukları üniversitelerin öğrenci işleri müdürlükleri desteği ile oturma(muhaceret) vizesi alıyorlar.

Kıbrıs’ta hangi üniversiteler var?​

KKTC Üniversiteleri
- Ada Kent Üniversitesi.
- Akdeniz Karpaz Üniversitesi. İSTANBUL KKTC Üniversitesi.
- Kıbrıs Amerikan Üniversitesi.
- Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi.
- Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi. İSTANBUL KKTC Üniversitesi.

Kıbrısta okumak mantıklı mı?​

Kıbrısta okumak mantıklı mı?
Kıbrıs’ta okumak, İstanbul’da okumaktan çok daha ekonomik. Konaklama İstanbul’a oranla yarı yarıya daha ucuz. Kıbrıs’ın en güzel otellerinin tadını oldukça uygun ücretlere off sezonda öğrenciler çıkartıyor. Öğretmenler bütün öğrencilerini tanıyor, arkadaş oluyorlar.
Kıbrıs ilim Üniversitesi Hukuk hazırlık var mı?​
Bölüm Türkçe olup hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

Kıbrıs en iyi üniversite hangisi?​

Kıbrıs en iyi üniversite hangisi?
2021 yılında İngiltere’de yayınlanan “Times Higher Education (THE) dünyanın en iyi üniversiteler ve en iyi genç üniversiteler” sıralamasında yer alan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), bu unvana sahip tek Kıbrıs üniversitesidir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ), 2013 yılında kurulmuş olup Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yüksek kaliteli bilimsel eğitim ve araştırmaya odaklanan bir özel üniversitedir. Kuruluş amacı toplumsal ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır.

KİÜ'nün diploması Türkiye Cumhuriyeti'nde 16 Ocak 2009 tarihli Milletlerarası Anlaşma uyarınca denklik işlemine tabi tutulmaksızın geçerlidir. Dolayısıyla Türkiye'de diplomalarının denklik başvurusu yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

Üniversitenin fakülteleri arasında İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, Hukuk, Eğitim Bilimleri, Mühendislik, Turizm, Güzel Sanatlar ve Tasarım bulunmaktadır. Ayrıca, rektörü Prof. Dr. Lale Ayşegül BÜYÜKGÖNENÇ'tir.

KİÜ'nün eğitim ücretleri ise fakültelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, 2021-2022 öğretim yılında Tıp Fakültesi eğitim ücreti 83,000 TL iken, Diş Hekimliği Fakültesi için 71,500 TL olarak belirlenmiştir.

Kıbrıs'ta yer alan diğer üniversiteler arasında Ada Kent Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi gibi birçok seçenek bulunmaktadır.

Son olarak, 2021 yılında yayınlanan "Times Higher Education (THE)" sıralamasında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kıbrıs'ta en iyi üniversite olarak yer almıştır.

Geri