AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Css menu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Css menü nedir?​

CSS ile yapılan menüler esnek, kolay düzenlenebilir, güzel görünen ve rollover efekti uygulana bilen menülerdir. Kodlama sonucu görüntü aşağıdaki gibi olacaktır. Bu bölüme kadar yazılan kodlamalar hem dikey menüler hem de yatay menüler içinde aynıdır.
CSS nav bar nedir?
Bootstrap4 menü çubuğu(navbar) site içindeki sayfalar arasındaki gezinmeyi sağlarlar. Her ne kadar gezinme işlemi dropdown kullanılarak yapılsa da navbar görsel açıdan çok daha uygundur. Ayrıca navbar sahip olduğu collapse işlemi küçük ekran boyutlarında çok farklı bir menü görünümü ortaya sunar.

CSS list-style-type none nedir?​

list-style-type özelliği list-item işaretinin tipini belirler. list-style-images özelliği none değeri aldığında veya resim görüntülenemediğinde kullanılır.
CSS açılır menü nasıl yapılır?
CSS Açılır Menü Yapımı
- position: relative; CSS özelliği ile üzerine geldiğimiz etiket açılacak olan etiketin başlangıç konumu yaptık,
- display: inline-block; CSS özelliği ile üzerine geldiğimiz etiketi satır içi etiket yaptık,
- display: none; CSS özelliği ile açılacak olan etiketin görünümünü görünmez yaptık,
navbar-inverse classı renklendirme için kullanılır. Varsayılan renk olarak üstte görüleceği üzere menü siyah zemin üzerine şeffat grimsi yazı şeklindedir. navbar-fixed-top ise menünün sürekli olarak sayfanın en üstte yer almasını sağlamaktadır.
List style none ne demek?
** list-style-type: none; ile liste işaretlerini kaldırıyoruz.

Css dropdown menu nasıl yapılır?​

Basit CSS Açılır (Dropdown) Menü Yapımı
- Nelere ihtiyacınız olacak?
- Adım 1 — HTML dosyasının oluşturulması
- Adım 2 — HTML menü kodunun eklenmesi.
- Adım 3 — CSS’in uygulanması ve açılır menü efektinin oluşturulması
- Sonuç
Açılır menü ne demek?
İnternet sitelerinde yer alan ve üzerine tıklandığı veya fare ile imleci üzerine getirdiğinizde açılan menülere Drop-down veya Açılır Menü adı verilir. Açılır menüler özellikle çok sayıda menü öğesi veya kategoriye sahip web sitelerinde tüm bunları çok fazla yer kaplamadan yer almalarını sağlamak amacıyla kullanılır.

Geri