AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Crumble hangi meyvelerle yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Crumble hangi meyvelerle yapılır?​

Meyveleri için: 1çay kaşığıtoz şeker. 1adetyeşil elma(ekşi) 1adetşeftali. 1kasekırmızı meyve(çilek, böğürtlen veya karadut meyvelerinden biri olur veya hepsinden az az koyarsanız da çok lezzetli olur)

Crumble nereye ait?​

Bunlardan biri de İngiliz mutfağının vazgeçilmezlerinden; “Crumble”. “Crumble”ı, ‘tatlı turta tabanının ufalanmış hali’ gibi tanımlayabiliriz. Tarihçesi, 15.yy’a, Avrupalı sömürgecilerin yoğun bir şekilde Amerika’ya yerleşmeye başladıkları dönemlere kadar uzanıyor.

Apple crumble nasıl yapılır?​

Apple crumble nasıl yapılır?
4 Malzemeli Apple Crumble (Elmalı Crumble) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce soyduğum elmaları küp küp doğradım, tavaya alıp yarım limonla pişirdim.
- En sonunda tarçın ve az biraz şeker gezdirdim soğumaya bıraktım.
- Sonra oda ısısında olan tereyağıyla şekeri mikserledim.
- Spatulayla una bu karışımı yedirdim.

Elmalı Crumble nerenin?​

Elmalı Crumble nerenin?
Sadeliğiyle, Birleşik Krallık’ta popülaritesi artan “crumble”ın vatanı yine İngiltere olarak biliniyor. Elma, böğürtlen, şeftali, erik, orman meyveleri gibi çeşitleri olan crumble, karışık olarak da sunulabiliyor.

Crumble nedir nasıl yapılır?​

Elmaları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. İçine file fındık, şeker ve tarçını ekleyip karıştırın, fırın kabına yayın. Üzerini kapatacak şekilde soğumuş kırıntıları dökün ve elinizle hafifçe bastırarak düzeltin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Krambıl nasıl yapılır?​

Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve iri olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız kayısıları fırın kabına yayın ve üzerine şeker serpin. Üzeri için soğuk tereyağı ve diğer malzemeler bir kabın içine koyun ve parmak uçları ile malzemeleri birbirine yedirin. Daha sonra iki elin arasında ufalanacak şekilde karıştırılır.

Crumble hamuru nedir?​

Crumble hamuru nedir?
Crumble yani kırıntı turtanın tanımı Larousse Gastronomique ‘de şu şekilde geçiyor. Hamur parçalarıyla kaplanmış elmalarla hazırlanan bir İngiliz spesiyalitesi. Burada önemli olan hazırladığınız hamurun kırıntı gibi hafif olması yani kesinlikle hamuru yoğurmuyoruz.

Crumble tatlısı nasıl yapılır?​

Crumble tatlısı nasıl yapılır?
Hamur için tereyağı, un, şeker, tuzu mutfak robotunda kısa aralıklarla çalıştırarak kırıntı kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamur parçalarını elmaların üzerine yayın. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Crumble nasıl?​

Elmalı Crumble Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup küpler halinde doğrayalım.
- Tavaya alarak üzerine şeker ve tarçını ekleyip kavuralım.
- Şeker ölçüsünü artırabilir yada azaltabilirsiniz.
- O kavrulurken hamurunu yoğurup buzdolabında 5-10 dakika dinlendirelim.
- Hamurun parça parça düşmesi için yapıyoruz.

Elmalı ne yapabilirim?​

Elma ile yapılan kurabiyeler dışında pekmezi, reçeli, elmalı keki, sirkesi, elmalı tartı, şerbetli tatlısı ve hatta elmanın kereviz ile salatası bile yapılır. Cevizle, tarçınla mis kokulu tadına doyulmayan elmalı kekleri yapılır. Elmalı kek severler ise kurabiyesini sevenler kadar düşkündür bu lezzete.

Bulgur Krambıl ne demek?​

Bulgur Krambıl ne demek?
Krambıl(crumble) İngiliz mutfağına ait bir tatlıdır. Elma, kayısı gibi çeşitli meyvelerden yapılır. Crumble ufalama anlamına geliyor.

Krambıl nedir nasıl yapılır?​

Krambıl nedir nasıl yapılır?

Crumble ne demek nasıl yapılır?​

Savaş sırasında kısıtlı malzeme ile turta yapmak istenmiş. Fakat yeterli malzeme olmadığı için olduğu kadarıyla denilip meyvelerin dizildiği tepsinin üzerine az miktar un ufalanıyor. Bu nedenle de ufalama anlamına gelen Crumble denilen bu tatlıya kullanılan malzemeler nedeniyle “Kırıntı Turta” da deniliyor.

Elma kızartması nasıl yapılır?​

Elma Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri çırpın.
- Elmaları soyun istediğiniz şekli verin.
- Harca bulayın, yağda kızartın.
- Tepsiye şeker ve tarçını alıp karıştırın.
- Kızaran elmaları tepsiye alıp şeker ve tarçını emmesini bekleyin. Afiyet olsun.
 
Crumble tatlısı genellikle elma, şeftali, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle yapılan ve üzeri kırıntı hamuruyla kaplanmış bir tatlıdır. İngiliz mutfağına ait olan Crumble, genellikle meyvelerle hazırlanan ve fırında pişirilen bir lezzettir. Elmalı Crumble ise en popüler çeşitlerinden biridir ve genellikle elma, tarçın, az miktarda şeker ve kırıntı hamuru içerir.

Crumble tatlısını yaparken ilk olarak meyveleri hazırlamanız gerekmektedir. Elmaları soyup doğradıktan sonra tencerede limon suyu ve şeker ile pişirebilirsiniz. Daha sonra kırıntı hamuru için tereyağı, un ve şekerle bir karışım hazırlayıp meyvelerin üzerine yayabilir ve fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz. Bu şekilde lezzetli bir Crumble tatlısı elde edebilirsiniz.

Crumble tatlısı genellikle sıcak servis edilir ve üzerine vanilya dondurma veya çikolata sosu gibi ekstralar eklenerek servis yapılabilir. Ayrıca, Crumble tatlısı tarifinde meyveler ve kırıntı hamuru dışında fındık, tarçın gibi baharatlar da kullanılabilir, bu da tatlıya ekstra bir lezzet katar.

Elmalı Crumble veya diğer Crumble çeşitlerini yaparken meyveleri ve hamuru istediğiniz şekilde ve lezzette özelleştirebilirsiniz. Her mevsimde farklı meyveler kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst