AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cross site scripting DOM nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cross site scripting DOM nedir?​

DOM tabanlı XSS, HTML kodlarından değil DOM (Document Object Model)’dan meydana gelen bir XSS zafiyet türüdür. Stored ve Reflected XSS saldırılarında, saldırı sonrası gelen sayfada XSS atağının sonuçlarını görmek mümkünken; DOM tabanlı XSS saldırılarında HTML kaynağı ve dönen yanıt, tamamen aynı olacaktır.

Siteler arası çalıştırılabilir kod nedir?​

XSS, çapraz kod çalıştırma anlamınada gelmektedir. XSS açığı daha çok dinamik web uygulamalarında oluşan bir güvenlik açığıdır. Bir web uygulamasında kullanıcının input alanlarına girdiği javascript kodları aynı şekilde geri dönerek çalışıyorsa bu sitede/uygulamada XSS açığı var demektir.
XSS saldırıları hangi platformlara yöneliktir?
XSS (Cross Site Scripting) script kodları üzerinden (genelde javascript) bir web sayfasına saldırı yapılmasıdır. XSS çoğunlukla tarayıcıda saklanan bilgiler olan cookielere saldırı amacı ile kullanılmaktadır.

Cross site scripting açığı nedir?​

Cross site scripting (XSS), bilgisayar güvenlik açığı. HTML kodlarının arasına istemci tabanlı kod gömülmesi yoluyla kullanıcının tarayıcısında istenen istemci tabanlı kodun çalıştırılabilmesi olarak tanımlanır.

Cross site scripting persistent nedir?​

Siteler Arası Komut Dosyası Çalıştırma (Cross-Site Scripting – XSS) saldırıları, kötü niyetli komut dosyalarının, başka şekilde iyi huylu ve güvenilir web sitelerine enjekte edildiği bir tür enjeksiyon işlemidir.
Dom manipülasyonu nedir?
Nedir lan bu js dom manipülasyonu derseniz. Js ile html öğelere müdahale etme diyebiliriz. Atıyorum butonun rengini değiştirme, işte div silme, kısaca js ile html üzerindeki iletişimlerimize deniliyor bu terim.

Betik saldırısı nedir?​

Siteler arası betik çalıştırma saldırıları, web tabanlı uygulamalardaki, bunların sunucularındaki veya gereksinim duydukları pluginlerdeki bilinen açıklıkları kullanmaktadır. Bunlardan birisini istismar ederek, saldırganlar zafiyet içeren siteden gelen içeriğin içerisine kötücül içeriği eklemektedir.

XSS Zafiyeti nedir?​

XSS zafiyeti olarak da bilinen siteler arası komut dosyası oluşturma, bir saldırganın, güvenlik açığı bulunan bir web uygulamasına… Saldırgan, bu güvenlik açığı ile web tarayıcısında kötü amaçlı komut dosyalarını çalıştırmayı amaçlar.
XSS nelere yol açar?
Bir XSS saldırısı gerçekleştiğinde, kötü amaçlı kod web sayfasına yerleştirilir. Ve bir site ziyaretçisi bu sayfayı açar açmaz, bazı zararlı olan komut dosyaları çalışmaya başlayacaktır. Çoğu zaman, kötü amaçlı kod, HTML etiketlerinin veya JavaScript komut dosyalarının yerleştirilmesi anlamına gelir.

XSS türleri nelerdir?​

3 Çeşit XSS Türü bulunmaktadır:

Self XSS ve Reflected XSS arasındaki fark nedir?​

2 – Stored (Persistent) XSS: Herhangi formdan , çeşitli parametrelerden gelen verinin direkt olarak sayfada tutulması sonucu ortaya çıkan bir zafiyettir. Reflected XSS ile arasındaki en büyük fark reflected xss tipinde payload genelde kullanıcının göreceği şekilde url’de bulunur.
DOM objesi nedir?
DOM Document Object Model kelimesinin kısaltılmasından gelir ve Türkçe karşılığı Belge Nesne Modelidir. DOM, HTML, XML gibi belgelerin diğer programlama dilleri veya script dilleriyle iletişim kurabilmesini sağlamak için geliştirilmiş bir arabirimdir.

Betik adresi ne demek?​

Betik, Script, kelimesinin karşılığı olarak yıllar önce Bilişim, Türkçesine kazandırılmış ancak aktif olarak kullanım hacmine sahip olmayan bir kelimedir. Scriptler ise programlama dilleri kullanılarak meydana getirilmiş olan kod, dizelerinden oluşmaktadır.

JavaScript Injection Nedir?​

JavaScript ve JavaScript Injection JavaScript, web sayfalarında dinamik içerik sağlamak ya da kullanıcıyla iletişim kurmak amacıyla kullanılan, client-side (istemci taraflı) yorumlanan (interpreted) bir dildir [1].
 
Geri
Üst