AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CRL sertifika nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

CRL sertifika nedir?​

Tanım – Sertifika İptal Listesi (CRL) ne anlama geliyor? Sertifika iptal listesi (CRL), her son kullanıcının sertifikasının geçerli, iptal edilmiş veya süresi dolmuş olarak listelendiği sertifika durumuyla eşleştirilmiş abonelerin listesidir.

Certificate Status Revoked ne demek?​

Eğer seri numarası listede bulunuyorsa sertifika iptal edilmiş demektir, listede yoksa sertifika SİL’e göre geçerlidir.
Sertifika geçerlilik tarihi nedir?
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.

Sertifika OCSP veya CRL kontrolüne göre geçersiz ne demek?​

Gümrük sistemi ile kart firması arasındaki bağlantı kopukluğundan kaynaklanmaktadır. Kart firmanız ile görüşebilirsiniz.

E devlet onaylı sertifika nasıl alınır?​

e-Devlet üzerinden sorgulanan sertifikalar almak için kişinin önce sertifikalı eğitim programlarına kayıt olması gerekmektedir. e-Devlet onaylı sertifika almak isteyen kişiler, eğitim sürecini başarıyla tamamladıkları ve gerekli sınavı geçtikleri takdirde e-Devlet sisteminde görüntülenen sertifikalarını alabilirler.
Belge geçerlilik tarihi nedir?
Belgelendirme geçerlilik süresi; Belgelendirme sürecindeki ilk denetim tarihi baz alınarak bir yıl süreyle geçerlidir. Gözetim denetimleri yıllık yapılır ve her yıl firmaya yeni belge düzenlenir. Belge geçerlilik süresinin dolmasına 2 (iki) ay kala firma ile iletişime geçilerek yeni denetim planlanır.
Başvuru dönemi; belgenin geçerlilik süresi beş (5) yıl ise belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden beş ay önce, belgenin geçerlilik süresi dört (4) yıl ise belgenin geçerliliğinin bitiş tarihindendört ay önce belgenin geçerlilik süresi üç (3) yıl ise belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden üç ay önce başlar.
Mesleki yeterlilik belgesi kaç yıl geçerli sorusunun cevabı 5 yıldır. Her 5 yılda bir yeterlilik belgesi yenilenir. Yenileme işlemleri, belgelendirme kuruluşları tarafından yapılır. Mesleki Yeterlilik Belgesi Yenileme ücreti, MYK kurumu tarafından belirlenir.
Anadolu Üniversitesi E-sertifika kimler başvurabilir?
Kimler Başvurabilir? e-Sertifika Programlarına herkes başvurabilir. 2022 Bahar dönemi e-Sertifika Programlarına başvurular Başvuru sayfasından 31.01.2022 – 25.02.2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Geri