AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Creme Brule ( Krem Brüle )

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Creme Brule ( Krem Brüle ) Tanımı İçin Gereçler
400 ml sıvı krema
100 ml süt
5 yemek kaşığı şeker
Vanilya özütü
5 yumurta sarısı

Creme Brule ( Krem Brüle ) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta sarılarını, vanilya özütünü ve vanilyayı mikser ile beyazlaşana kadar güzelce çırpalım. Küçük tencereye sütü ve kremayı ekleyip ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
Krema-süt karışımı yavaşca yumurta şeker karışıma ek edelim ve mikserle çırpmayı bırakmayalım sıcak kremayı ek ederken. Creme brul
karışımı süzgeçten geçirelim ve köpükleri sönünceye kadar bekletelim.
Fırına sağlam küçük kâselere dökelim ( kâseleri bir tepsiye yerleştirelim, tepsiye yarısına kadar su dökelim ) ve 125 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkan creme brul
leri oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim ve buzdolabına kaldıralım. Servis etmeye yakın üzerine şeker ekleyelim ve pürmüz ile karamelize olana kadar yakalım. Afiyet olsun
 
Geri
Üst