CRD hastaligi insana bulasir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.742
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

CRD hastalığı insana bulaşır mı?​

İnsanlar için bu şekilde bulaşma bildirilmemiştir.

Tavukları hastalıktan korumak için ne yapmalıyız?​

En önemli korunma yolu aşıdır. Aşı sayesinde kümesteki hayvanlar hastalığa karşı dayanıklılık kazanır. Hastalığa sebep olan virüs tavuğun vücuduna girse bile hastalık yapar.
Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır. Dışkı,gırtlak ve burun sümüğü ile bulaşmaktadır. Kuluçka süresi 3-4 gündür.Tavuk vebasının etkileri ise, iştahsızlık,yüksek ateş,yeşil ve sulu dışkı atılması ile kendini göstermektedir.Tavuk vebasına yakalanan hayvanlar çok fazla su tüketmekte ve hızlı solumaktadır.
CRD hastalığı öldürür mü?
CRD solunum yolu hastalığı genellikle bir veya daha fazla kanatlıda hapşırma-pıskırma ile kendini gösterir. Ayrıca burun akıntısı, balgam, öksürük, hırıltı, solunum bozuklukları ve köpüklü akan gözleri olabilir. Şiddetli durumlarda ise şişmiş sinüsler(göz etrafında şişme şeklinde) görülür ve ölümlere yol açabilir.
Tavuklarda CRD hastalığına ne iyi gelir?
Genel olarak veterineriniz tüm hayvanların tedavi altına alınmasını önerecektir. Hastalığı ağırlaşmış hayvanlara sularına ilaç katmak yerine enjeksiyon ile direk antibiyotik tedavisi uygulanması en doğrusudur.

Hasta olan tavuğa ne yapılır?​

Serlak, tavuk ve kümes hayvanlarının soğuk algınlığını beslemek ve tedavi etmek için iyi bir seçenektir. Biraz Serlak’ı ılık suda eritin ve hasta kuşa verin.

Tavuk hastalığı Nedir?​

Halk arasında tavuk karası ya da gece körlüğü olarak bilinen hastalık retinadaki doku hücrelerinin ışığı algılayan tabakasının zarar görmesi sonucu gelişen, özellikle akraba evliliklerinde sık görülen genetik geçişli bir hastalıktır.
Genel olarak veterineriniz tüm hayvanların tedavi altına alınmasını önerecektir. Hastalığı ağırlaşmış hayvanlara sularına ilaç katmak yerine enjeksiyon ile direk antibiyotik tedavisi uygulanması en doğrusudur. CRD solunum yolu hastalığına yakalanan hayvanlar diğer sağlıklı olanlardan hemen ayırt edilmelidir.
Tavuklardaki Hırıltıyı ne keser?
Tavuklarda hırıltılı solunum tedavisi; Bunun dışında hastalığının iyileşebilmesi için antibiyotik içerikli ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar antibiyotik yemler ve suya karıştırılan antibiyotikler şeklinde tavuklara verilebilmektedir.
Tavuklarda CRD hastalığı nasıl tedavi edilir?
 
Geri
Üst