AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CPR egitimini kimler verebilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

CPR eğitimini kimler verebilir?​

Genel Müdürlük, müdürlükler, eğitim hastaneleri, üniversitelerin sağlık ile ilgili fakülte ve yüksek okulları, Kızılay Genel Müdürlüğü, hizmet verdikleri mekanlarda aynı zamanda eğitim de verebilirler.

400 çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerinde kaç ilkyardımcı bulunmalıdır?​

a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı, b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, bulundurması zorunludur.

CPR belgesi nasıl alınır?​

CPR belgesi nasıl alınır?
CPR İLKYARDIM. “EĞİTİCİ EĞİTİMİ” PROGRAMLARI (Tıp Doktoru, Diş Hekimi, Sağlık Memuru, Hemşire, Paramedik, Att, Tıbbi Teknolog, Yard. Sağ, Pers. vb.) * Sağlık Çalışanı iseniz; İlkyardım Eğitici Eğitimi Programlarına katılabilir ve Sağlık Bakanlığı’ ndan onaylı “İlkyardım Eğitmeni” Sertifikası alabilirsiniz.

Kimler ilkyardım eğitmeni olabilir 2021?​

Tıbbi Görüntüleme Teknikeri, Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni, Veteriner Hekim, Yaşlı Bakım Teknikeri, Sağlık Eğitimcisi, Sağlık Fizikçisi vb. unvanlara sahip kişiler “ilk yardım eğitmeni” olmak için bu eğitime katılabilirler.

400 çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerinde kaç ilkyardımcı bulunmalıdır A 20 B 27 C 30 D 37 E 40?​

İlk yardımcı sayısı iş yerlerinin tehlike seviyesine göre “az tehlikeli” iş yerlerinde 20, “tehlikeli”lerde 15, “çok tehlikeli”lerde ise her 10 çalışan için bir ilk yardımcı olarak belirlendi.

Işyeri hekimi kaç kişiye bakabilir?​

Işyeri hekimi kaç kişiye bakabilir?
2000 ve daha çok çalışanı olan, az tehlikeli sınıftaki işletmelerde her 2000 kişi için 1 tam zamanlı işyeri hekimi görevlendirilmelidir. 1000 ve daha çok çalışanı olan, tehlikeli sınıftaki işletmelerde her 1000 kişi için 1 tam zamanlı işyeri hekimi görevlendirilmelidir.
CPR sertifikası ne demek?​
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR), yapılarda kullanılan malzemelerin yangın direnci ve tehlikeli maddelerin sınırlarını düzenlemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından yayımlanan bir yönetmeliktir. Bu yönetmelik, yapılarda kullanılan kabloların yangına karşı performans beyanlarını ve CE işaretlemesini zorunlu kılar.
CPR Certification nedir?​
CPR’ın kablo sektöründeki uygulamalarını düzenleyen EN 50575 standardı, bina ve altyapı dahil olmak üzere, herhangi bir yapıda kullanılan “güç, kontrol ve iletişim” kablolarının yangına tepki performansı gerekliliklerini, bu gerekliliklerle ilgili testleri ve uygunluk değerlendirmeleri ile ilgili kriterleri belirler.

İlk yardım eğitmeni kimler olabilir?​

İlk yardım eğitmeni kimler olabilir?
İlkyardım Eğitici Eğitimini sağlık personeli olan, Doktor, Hemşire, Paramedik, ATT, Biyolog, Eczacı, Veteriner ve iki yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okullarından mezun olmuş kişiler alabilir.

İlk yardım eğitmeni olmak için hangi bölüm okunmalı?​

İyi bir ilk yardım eğitmeni olmak için üniversitede İlk ve Acil Yardım, Hemşirelik veya Ebelik Bölümü okunmalıdır. Bu bölümlerden mezun olan kişiler, Sağlık Bakanlığının onayladığı bir kurumdan İlk Yardım Eğitici Eğitimi Sertifikası aldığında mesleği icra edebilir.
 
CPR eğitimini kimler verebilir sorusuna cevap olarak, Genel Müdürlükler, müdürlükler, eğitim hastaneleri, üniversitelerin sağlık ile ilgili fakülte ve yüksek okulları, Kızılay Genel Müdürlüğü gibi kurumlar, hizmet verdikleri mekanlarda CPR eğitimi verebilirler. Bu kurumlar genellikle sağlık alanında eğitim ve hizmet veren yerlerdir.

400 çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan bir işyerinde kaç ilkyardımcı olmalıdır sorusuna cevap olarak, çok tehlikeli işyerlerinde her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı bulundurulması zorunludur. Dolayısıyla, 400 çalışanı olan bir çok tehlikeli sınıftaki işyerinde 400/10 = 40 ilkyardımcı bulunmalıdır.

CPR belgesi nasıl alınır sorusuna ise CPR İlkyardım Eğitici Eğitimleri'ne katılarak alınabilir. Sağlık çalışanları, Tıp Doktoru, Diş Hekimi, Sağlık Memuru, Hemşire, Paramedik, ATT, Tıbbi Teknolog, Yardımcı Sağlık Personeli gibi sağlık alanında çalışanlar, İlkyardım Eğitici Eğitimine katılarak Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı "İlkyardım Eğitmeni" sertifikası alabilirler.

Kimler ilkyardım eğitmeni olabilir sorusuna verilen cevapta, Tıbbi Görüntüleme Teknikeri, Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni, Veteriner Hekim, Yaşlı Bakım Teknikeri, Sağlık Eğitimcisi, Sağlık Fizikçisi gibi unvanlara sahip kişilerin "ilk yardım eğitmeni" olabilmek için ilgili eğitime katılabilecekleri belirtilmiştir.

Işyeri hekimi kaç kişiye bakabilir sorusuna verilen cevapta, 2000 ve daha fazla çalışanı olan az tehlikeli işletmelerde her 2000 kişiye 1 tam zamanlı işyeri hekimi, 1000 ve daha fazla çalışanı olan tehlikeli işletmelerde ise her 1000 kişiye 1 tam zamanlı işyeri hekimi görevlendirilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Son olarak, ilk yardım eğitmeni kimler olabilir ve ilk yardım eğitmeni olmak için hangi bölüm okunmalı sorularına verilen cevaplarla ilgili olarak, sağlık alanında çalışan ve ilgili bölümlerden mezun kişilerin ilk yardım eğitmeni olabileceği ve İlk ve Acil Yardım, Hemşirelik veya Ebelik gibi bölümlerden mezun olan kişilerin Sağlık Bakanlığının onayladığı bir kurumdan İlk Yardım Eğitici Eğitimi Sertifikası alarak mesleği icra edebilecekleri belirtilmektedir.
 
Geri
Üst