AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

cPanel mail nedir?

Editör

Yeni Üye

cPanel mail nedir?​

cPanel, web hosting hesapları için en popüler Linux tabanlı kontrol panellerinden biridir. Tüm hizmetleri tek bir yerden rahatça yönetmenizi sağlar. Etki alanınızın e-posta hesaplarını da bu arayüz üzerinden oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

Webmail nasil kullanilir?​

Maillerinizi web üzerinden okuyabilmeniz için alan adınızın başına ‘webmail. ‘ Sözcüğünü koyarak bu adrese bağlanmalısınız. Örnek vermek gerekirse, alan adınızın sirketim.com olduğunu varsayalım. Webmail kullanımı için “webmail.sirketim.com” adresini kullanmanız gerekir.

Mail adresine nereden girilir?​

Mail adresine nereden girilir?
Webmail olarak bilinen bu yöntem ile mailinizi kontrol etmek çok basittir. Alan adınızın başına webmail. koyarak ilgili alana giriş sağlayabilirsiniz. webmail adresiniz webmail.sirketinizinadi.com tarayıcınızın adres satırına bunu yazıp enter’e bastıktan sonra sizden mail adresinizi ve şifrenizi girmeniz istenecektir.

Web sitesi mail nedir?​

Web sitesi mail nedir?
Web mail, internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan veya cihazdan, bir web tarayıcısı aracılığıyla e-posta’nıza erişmenizi sağlayan bir tür e-posta hesabıdır.

cPanel nasıl alınır?​

cPanel’e Nasıl Bağlanılır?
- https://192.168.0.1:2083 İp adresinizin sonuna :2083 yazılarak cPanel hesabınıza bağlanabilrisiniz.
- http://192.168.0.1:2082 İp adresinizin sonuna :2082 yazılarak cPanel hesabınıza bağlanabilrisiniz.

cPanel nasıl açılır?​

cPanel ne için kullanılır?​

cPanel ne için kullanılır?
Açılımı “control panel” olan cPanel, Linux hosting satın alan kullanıcıların faydalandığı bir web hosting kontrol paneli uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde web sayfası yöneticileri, görsel ve interaktif işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirir.

Üniversite mail adresine nasıl girilir?​

Üniversite mail adresine nasıl girilir?
Öğrenci numaranızı ve ÜBYS parolanızı yazınız. Öğrenci numarası alanına öğrenci numarasından sonra @ogr.comu.edu.tr yazılmasına gerek yoktur.

Web mail nasıl alınır?​

cPanel Üzerinden Webmail’e Giriş
- Adım 1 – cPanel’e Bağlan. Müşteri Panelinize giriş yapınız.
- Adım 2 – E-Posta Hesapları cPanel ana sayfasında, E-Posta başlığı altında yer alan E-Posta Hesapları simgesine tıklayınız.
- Adım 3 – Webmail’e Eriş
- Adım 4 – E-Posta Arayüzü
- Adım 1 – Hizmet Listesi.
- Adım 2 – E-Posta Yönetimi.

cPanel mail nedir sorusuyla başlayarak, cPanel'in bir web hosting kontrol paneli olduğunu ve tüm hizmetleri tek bir yerden yönetmenizi sağladığını belirtmek isterim. cPanel üzerinden etki alanınızın e-posta hesaplarını oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

Webmail nasıl kullanılır sorusuna cevap olarak, webmail'i kullanabilmek için alan adınızın başına 'webmail.' ifadesini ekleyerek webmail giriş adresine ulaşabileceğinizi belirtmek gerekir. Örneğin, sirketim.com alan adınız varsa, webmail kullanımı için "webmail.sirketim.com" adresini kullanmanız gerekmektedir.

Mail adresine nereden girilir sorusuna cevap olarak, webmail üzerinden mailinize erişmek için alan adınızın başına 'webmail.' ekleyerek doğrudan giriş yapabileceğinizi ifade edebiliriz. Tarayıcınızın adres satırına webmail adresinizi yazıp giriş yaptıktan sonra mail adresinizi ve şifrenizi girmeniz istenecektir.

Web sitesi mail nedir sorusuna cevap olarak, web mail'in internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan bir web tarayıcısı aracılığıyla e-posta hesabınıza erişmenizi sağlayan bir tür e-posta hizmeti olduğunu belirtmek doğru olacaktır.

cPanel'in ne için kullanıldığı sorusunu cevaplarken, cPanel'in web hosting kontrol paneli olduğunu ve kullanıcıların web sitelerini kolaylıkla yönetmelerini sağlayan bir araç olduğunu ifade edebiliriz. Görsel ve interaktif işlemlerin kolaylıkla gerçekleştirilmesini sağlar.

Son olarak, üniversite mail adresine nasıl girileceği konusunda öğrenci numarası ve üniversite bilgi yönetim sistemi (ÜBYS) parolasının kullanılması gerektiğini belirtmek isterim. Öğrenci numarası alanına @ogr.comu.edu.tr eklemeye gerek olmadığını unutmamanız önemlidir.

Webmail'e erişmek için cPanel üzerinden adım adım giriş yapılması gerektiğini anlatan bilgilere de yer verilmiş. Bu adımları takip ederek webmail arayüzüne kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Geri