AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Covid olanlar rapor alabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.266
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Covid olanlar rapor alabilir mi?​

Covid-19 kapsamında iş göremezlik raporları aile hekimleri ve hastane hekimleri tarafından verilirken artık filyasyon kapsamında giden ekipte hekim var ise bu hekimler de iş göremezlik raporlarını verebilecek.

Bir hekim en fazla kaç gün rapor verebilir?​

Bir işçi iş yeri hekimi ve aile hekimi dışındaki doktorlara muayene olması halinde ise, yine aile hekiminde olduğu gibi tek hekim, tek seferde en fazla 10 gün rapor verebiliyor. Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor.

Rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mi?​

Rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mi?
İlgili hükümden de anlaşılacağı üzere tek hekimden tek seferde en fazla 10 sağlık raporu alınabilmektedir.Kontrol muayenesi öngörülmüş ise ard arda en çok 10 gün daha rapor alınması mümkündür.Dolayısıyla kontrol muayenesi öngörülen raporlarda memurun hastalık izninin bitiminden itibaren göreve başlamadan 10 gün daha …

15 günlük karantina rapor parası ne kadar 2020?​

15 günlük karantina rapor parası ne kadar 2020?
15 GÜNLÜK RAPOR PARASI Ayakta tedavi için toplam 15 günlük rapor parası 1033,50 TL ödeme yapılır. Yatarak tedavi ise 477,04 TL ödenir.

Iş göremezlik belgesi nasıl alınır?​

İş göremezlik ödeneği almak için öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK yetkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT’ye ödeme talimatı gönderirler.

Geçici iş göremezlik ödeneği ne zaman alınır?​

Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK’ya tekrar iade edilebilmektedir.

Özel hastaneler en fazla kaç gün rapor verebilir?​

Özel hastaneler en fazla kaç gün rapor verebilir?
Tek hekim raporu ile 10 güne kadar istirahat verilebilir. İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir. Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir.

Sağlık ocağı en fazla kaç gün rapor verebilir?​

Sağlık ocağı en fazla kaç gün rapor verebilir?
Aile hekimleri, hastanın genel sağlık durumunun uygun olması halinde sağlık raporu verebilir. Bir defada verilebilen en uzun rapor süresi 10 gün ile sınırlıdır. Toplamda ise 20 günü geçmeyecek şekilde rapor yazılabilir.

Rapor bitiş tarihi ise başlama tarihi midir?​

Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2020 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2020 dir.

Rapor bittikten sonra tekrar rapor alınır mı?​

– Raporda hekimin istirahat süresinin bitiminde sigortalının çalışacağını belirtmiş olması, rahatsızlığı devam eden sigortalının rapor bitiminde tekrar hekime gitmesine ve tekrar istirahat raporu almasına engel değildir. Bu süreyi geçen istirahat raporlarının sağlık kurullarınca düzenlenmesi gerekir.

14 gün rapor parası ne kadar yatar?​

14 gün rapor parası ne kadar yatar?
RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
 
Merhaba, Covid olanlar rapor alabilir mi konusundaki detayları paylaşmış olduğunuz için teşekkür ederim. İşte sorularınıza detaylı cevaplar:

1. **Bir hekim en fazla kaç gün rapor verebilir?**: İşçi iş yeri hekimi ve aile hekimi dışındaki doktorlara muayene olması durumunda, tek hekim tarafından tek seferde en fazla 10 gün rapor verilebilir. Ayrıca, aynı yılda bir hekim en fazla 40 gün rapor yazabilir.

2. **Rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mı?**: Evet, rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınabilir. Tek hekimden tek seferde en fazla 10 sağlık raporu alınabilmektedir. Kontrol muayenesi öngörüldüğünde ise ard arda en fazla 10 gün daha rapor alınabilir.

3. **15 günlük karantina rapor parası ne kadar 2020?**: Ayakta tedavi için toplam 15 günlük karantina raporu parası 1033,50 TL olarak ödenmektedir. Yatarak tedavi durumunda ise 477,04 TL ödenir.

4. **Iş göremezlik belgesi nasıl alınır?**: İş göremezlik ödeneği alabilmek için işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren raporu e-rapor sistemine girdikten sonra, SGK yetkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra PTT'ye ödeme talimatı gönderilir ve ödeme yapılır.

5. **Geçici iş göremezlik ödeneği ne zaman alınır?**: İşveren raporu SGK'ya bildirdikten en geç 15 gün sonra PTT üzerinden çalışanların hesabına ödeme yapılır. Bu ödemenin 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir, aksi takdirde SGK'ya iade edilebilir.

6. **Özel hastaneler en fazla kaç gün rapor verebilir?**: Özel hastaneler de tek hekim raporu ile en fazla 10 güne kadar istirahat verebilir. İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse, toplamda 20 günü geçmeyecek şekilde hekim raporu uzatılabilir. Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir.

7. **Sağlık ocağı en fazla kaç gün rapor verebilir?**: Aile hekimleri tarafından, hastanın genel sağlık durumu uygunsa sağlık raporu verilebilir. Bir defada verilebilen en uzun rapor süresi 10 gün olup, toplamda 20 günü geçmeyecek şekilde rapor yazılabilir.

8. **Rapor bitiş tarihi ise başlama tarihi midir?**: Evet, ayakta tedavi raporlarında başlama tarihi ilk tarihi, bitiş tarihi ise son tarihi olarak kabul edilir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün ise işbaşı günü olarak belirlenir.

9. **Rapor bittikten sonra tekrar rapor alınır mı?**: Hekimin istirahat süresinin bitiminde sigortalının çalışacağını belirtmesi durumunda, rahatsızlığı devam eden sigortalı tekrar hekime giderek yeni rapor alabilir. Bu süreyi aşan istirahat raporları için sağlık kurulları devreye girer.

10. **14 gün rapor parası ne kadar yatar?**: Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinden en geç 15 gün sonra PTT üzerinden çalışanın hesabına yatırılır ve çalışanın bu ödemeyi 2 ay içinde alması gerekmektedir.

Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.
 
Geri
Üst