AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Coşkun Sabah Kimdir? Kısaca Hayatı

haberci

Yeni Üye
Coşkun Sabah Yaşam Öyküsü Kısa Biyografisi
16 Ekim 1952 tarihinde dünyaya gelen Coşkun Sabahtan, Diyarbakır ’da doğmuştur 1970 ’li tarihlerde etkin olarak müzik kariyerine adım atan Coşkun Sabahleyin, şarkıcı, besteci ve udi gibi kimlikleri ile tanınmaktadır Bilhassa 80 ’li yıllarda büyük bir çıkış yakalayan, hit olan böylece fazla parçaya sahip olan Sabahtan, TSM, Pop ve Fantezi türünde yaptığı müzikler ile hatırlanmaktadır
Coşkun Sabahleyin Kimdir? Özetle Hayatı
1990 tarihinde yayınlamış olduğu Beni Unutma – Aşığım Sana isimli albümü ile o dönem üç milyon gibi satmak rakamına ulaşarak bir rekor kıran Sabahtan, özellikle konserlerinde dile getirdiği şekli ile en iyi beste çalışmasının Anılar isimli çalışması olduğunu söylemiştir
Faal olarak kariyeri baştan başa yayınladığı albüm çalışmaları arasında Bir Tanırı Diğer Taraftan Beni Unutma, Hediye, Aşk Kitabı, Bir Pazar Günü, Son Buluşmamız, Hatıram Olsun, Benimsin, Ağlamak İstiyorum gibi albümler öne çıkmaktadır Son dönemde yayınladığı albümler aralarında ise Okyanus & Best Of, İşte, Aşk Kitabı ve Nihayet gibi çalışmaları dikkat çekerken faal kariyerine daha fazla konserleri ile devam etmektedir
*

Coşkun Sabah, 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Müzik kariyerine 1970'li yıllarda adım atmıştır ve şarkıcı, besteci ve udi kimlikleri ile tanınmaktadır. Özellikle 80'li yıllarda büyük bir çıkış yakalayarak birçok hit şarkıya imza atmıştır. Türk Sanat Müziği, Pop ve Fantezi türlerinde eserler vermiştir.

1990 yılında yayınladığı "Beni Unutma - Aşığım Sana" isimli albümü üç milyon gibi yüksek bir satış rakamına ulaşarak rekor kırmıştır. Coşkun Sabah, en iyi beste çalışmasının "Anılar" isimli eseri olduğunu dile getirmiştir. Kariyeri boyunca pek çok albüm yayınlamıştır. Bazı önemli albümleri arasında "Bir Tanırı Diğer Taraftan Beni Unutma", "Hediye", "Aşk Kitabı", "Bir Pazar Günü", "Son Buluşmamız", "Hatıram Olsun", "Benimsin", "Ağlamak İstiyorum" gibi eserler bulunmaktadır.

Son dönemde "Okyanus & Best Of", "İşte", "Aşk Kitabı", "Nihayet" gibi albümler yayınlamış ve kariyerine konserlerle devam etmektedir. Coşkun Sabah, Türk müziğinin önemli isimlerinden biri olarak müzikseverler tarafından sevilerek dinlenmektedir.

Geri