- Konu Yazar
- #1
Çorum Tarzı Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket mantı
100-150 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 kısım maydanoz
Süsleme için;
İsteğe nazaran sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt
Çorum Yordamı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı ve kıymayı koyup, kavuruyoruz.
Sonrasında salçayı da ek edip, 1-1,5 litre su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan suya yüzeyi büsbütün kaplayacak halde kuru mantıları atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
15-20 dk sonra uygunca yumuşamış olan mantıya son olarak doğradığımız maydanozu da ek edip, 2 dk sonra kapatıyoruz.
İsteğe nazaran sade ya da yoğurtla servis yapıyoruz afiyet olsun.
Çorum Yolu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket mantı
100-150 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 kısım maydanoz
Süsleme için;
İsteğe nazaran sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt
Çorum Yordamı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı ve kıymayı koyup, kavuruyoruz.
Sonrasında salçayı da ek edip, 1-1,5 litre su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan suya yüzeyi büsbütün kaplayacak halde kuru mantıları atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
15-20 dk sonra uygunca yumuşamış olan mantıya son olarak doğradığımız maydanozu da ek edip, 2 dk sonra kapatıyoruz.
İsteğe nazaran sade ya da yoğurtla servis yapıyoruz afiyet olsun.
Çorum Yolu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı