Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çorum Usulü Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çorum Tarzı Mantı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket mantı
100-150 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 kısım maydanoz
Süsleme için;
İsteğe nazaran sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt

Çorum Yordamı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı ve kıymayı koyup, kavuruyoruz.
Sonrasında salçayı da ek edip, 1-1,5 litre su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan suya yüzeyi büsbütün kaplayacak halde kuru mantıları atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
15-20 dk sonra uygunca yumuşamış olan mantıya son olarak doğradığımız maydanozu da ek edip, 2 dk sonra kapatıyoruz.
İsteğe nazaran sade ya da yoğurtla servis yapıyoruz afiyet olsun.
Çorum Yolu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst