Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
1 yumurta
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağ
300 ml süt
700 gram un
980 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Tereyağ
Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamuru karmak için uygun bir kapta un ve su hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz.
En son unu ve suyu dikkatli biçimde ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Şayet topaklanmalar olursa blender yardımıyla düzeltebilirsiniz.
En az bir saat mayalanması gerekiyor. Mayalandıktan müddet dolduktan sonra büyük döküm yapışmayan bir tavaya teflonda kullanabilirsiniz yapışmayan olması gerekiyor. Ben büyük döküm tavada yaptım 13 adet çıktı.
Tavayı kızdırın ve kızgın tavaya kepçe yardımıyla karışımı dökün. Bir tarafı kızarınca başka tarafını çevirin, dikkatli pişirin.
Sıcak formda üstünü tereyağıyla yağlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤.
Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
1 yumurta
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağ
300 ml süt
700 gram un
980 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Tereyağ
Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamuru karmak için uygun bir kapta un ve su hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz.
En son unu ve suyu dikkatli biçimde ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Şayet topaklanmalar olursa blender yardımıyla düzeltebilirsiniz.
En az bir saat mayalanması gerekiyor. Mayalandıktan müddet dolduktan sonra büyük döküm yapışmayan bir tavaya teflonda kullanabilirsiniz yapışmayan olması gerekiyor. Ben büyük döküm tavada yaptım 13 adet çıktı.
Tavayı kızdırın ve kızgın tavaya kepçe yardımıyla karışımı dökün. Bir tarafı kızarınca başka tarafını çevirin, dikkatli pişirin.
Sıcak formda üstünü tereyağıyla yağlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤.
Çorum Cızlağı (Sahur İçin Nefis Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı