Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Corn tempura nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.196
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Corn tempura nasıl yapılır?​

Tempura Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday nişastası, un ve tuzu derin ve çukur bir kapta karıştırın.
- Yumurtayı çırpıp kuru malzemelerin içerisine ekleyin.
- Karıştırma kasesini içi buz dolu bir kabın içerisine oturtun.
- Soğuk sodayı unlu karışımın içerisine yavaş yavaş ekleyin ve sürekli olarak karıştırın.

Tempura etmek ne demek?​

Tempura Japonlara ait harika ve çok hafif bir kızartma tekniği. Hamur içinde deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılması tekniği olan tempura inanılmaz lezzetli ve çok güzel görüntüye sahip sonuçlara olanak tanıyor.

Sebze tempura nasil yapilir?​

Sebze tempura nasil yapilir?
Sebzeler yuvarlak dilimler halinde kesilir. Bir kase içerisinde un, yumurta sarısı eklenir ve hızlı bir şekilde çırpılır. Yavaş yavaş soda eklenir bir yandan çırpmaya devam edilmeli. Kıvamı kek hamuru yoğunluğunda fakat akıcı olmalı (sebzeler bu karışıma batırıldığında sebzeyi kaplamalı. )

Corn Kakiage nasıl yapılır?​

Corn Kakiage nasıl yapılır?
Uzak Doğu’dan gelen bir tarif kakiage, fakat malzemeler ve lezzet yerli malı….Kakiage Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzelerimizin hepsini jülyen doğruyoruz.
- Bir kapta buzlu su ve unu karıştırıyoruz.
- Karışımı sebzelerimize ekliyoruz.
- Yağı kızdırıyoruz.
- Sebze karışımından bir kaşık alıp kızgın yağa bırakıyoruz.

Sebze tempura ne demek?​

japon usulu sebze, balik ve deniz urunu kizartmalari. bu yemek aslinda 16. yuzyilda japonyaya ugramis portekizli misyonerlerden alinmistir. yumurtaya ve una bulanan sebzeler susam yaginda kizartilir. yenebilecek en hafif kizartmadir herhalde.

Tempura flakes nedir?​

Fritöze veya kızgın yağa atıldığında, altın rengi çıtır çıtır bir hamura dönüşen tempura, temel olarak un, su ve bazen de yumurta ilavesiyle yapılan bir karışım. Yapılışı çok zor değil, hatta oldukça kolay diyebilirim. Pirinç unu kullanıldığında, buğday ununa göre daha gevrek bir dokusu oluyor.
 
Corn tempura yapmak için öncelikle bir karışım hazırlamanız gerekecektir. Bu karışım için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Soğuk soda

Yapılışı:
1. Mısır tanelerini iyice yıkayıp süzün.
2. Buğday nişastası, un ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
3. Yumurtayı çırpın ve kuru malzemelerin içine ekleyin, karıştırın.
4. Karışımın içine mısır tanelerini ekleyin ve güzelce harmanlayın.
5. Geniş bir tavada yağı kızdırın.
6. Mısır karışımını yağa ekleyip altın rengini alana kadar kızartın.
7. Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
8. Sıcak servis yapın ve isteğe göre mayonez veya sos ile servis edebilirsiniz.

Corn tempura, lezzetli bir atıştırmalık veya yan yemek olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst