AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Corlu halki nereden gelmistir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çorlu halkı nereden gelmiştir?​

Bilinen en eski adı “Tzirallum” olan Çorlu, M.Ö. 1000 yıllarında Trako-Frigler’ in kurduğu koloni kentlerden biridir. Tarihin çeşitli dönemlerinde Frig-Yunan-İskit-Pers-Makedonya-Roma ve Bizans istilalarına uğramıştır. Zaman, zaman Hun, Avar ve Peçenek akınlarına da maruz kalmıştır.

Çorlu ismi nereden geliyor?​

Halk arasında Çorlu adının çorak işe yaramaz anlamındaki ‘Çor’ veya ‘Çur’ dan kaynaklandığı, şehrin Türk’ler tarafından alınışı sırasında zorluklarla karşılaşıldığından ‘zor’ kelimesine benzetme yapılarak ‘Çor’ dan geldiği ifade edilmektedir.

Corlu sehir mi?​

Corlu sehir mi?
Çorlu, Tekirdağ’a bağlı olan en büyük ilçedir. Çorlu, İstanbul’dan sonra Türkiye Trakyası’ndaki (Doğu Trakya) en büyük ikinci yerleşim yeridir.

Çorlu neyi ile meşhur?​

Çorlu neyi ile meşhur?
Tekirdağ Çorlu Nesi Meşhur Çorlu’nun Labadası meşhur lezzetlerinden biridir. Bazı bölgelerde Labadaya Efelek veya Evelek de denmektedir. Bir bitki olan evelek yeşil çiçekler açmaktadır ve bu bitki ince bulgurla pişirilip yoğurtla servis edilmektedir.

Çorlu mu büyük Tekirdağ mı?​

Çorlu, Tekirdağ ilinde kapladığı alan bakımından dördüncü sıradadır. Çorlu’nun yüzölçümü 991 km. ‘ye yakındır.

Çorlu yaşamak için nasıl bir yer?​

İstanbul, Kocaeli ve Bursa ile birlikte sanayi bakımından en fazla tesisin yer aldığı Çorlu on sene öncesine kadar sakin bir ilçeyken günümüzde önemli bir sanayi kenti konumundadır. 2017 nüfus verilerine göre Çorlu’da 260.437 kişi yaşamaktadır.

Çorlu nasıl bir yer?​

Çorlu nasıl bir yer?
tekirdağ’dan daha gelişmiş ve çok nüfuslu olmasına karşın, tekirdağ kadar temiz ve düzenli dildir. göç oranının çok fazla olması, fabrikaların artmış olması -yaklaşık 300 fabrika- çorlu’yu düzensiz, pis, vasıfsız bi ilçe haline getirmiştir. köftecileri çok meşhurdur.

Çorlu deniz var mı?​

Çorlu deniz var mı?
Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Çorlu ilçesinde, ziyaretçilerine yaz aylarında denize girebilecekleri bir halk plajı bulunmaktadır. Plaj, günübirlik deniz tatili yapmak için Çorlu’daki en ideal noktadır.

Çorluda ne var?​

Çorlu’da Gezilecek Yerler
- Olimpos At Çiftliği. Olimpos At Çiftliği.
- Heykel Meydanı- Hükümet. Heykel Meydanı
- Atatürk Orman Korusu. Atatürk Orman Korusu.
- Çorlu Belediye Plajı Çorlu Belediye Plajı
- Çorlu Kalesi. Çorlu Kalesi.
- Marmara Ereğlisi. Marmara Ereğlisi.
- Rakoczi Müzesi. Rakoczi Müzesi.
- Eriklice. Eriklice.

Tekirdağ en büyük ilçesi hangisi?​

2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Çorlu, nüfusu en az olan ise Marmaraereğlisi ilçesidir.

Çorlu’nun en güzel mahallesi neresi?​

Çorlu’nun en güzel mahallesi neresi?
İsmini türbesi Kumyol Caddesi üzerinde bulunan Muhittin Baba adlı evliyadan alan, Çorlu’nun en nezih, en kaliteli mahallesi…

Kastroda denize girilir mi?​

Kastroda denize girilir mi?
Deniz tertemiz ve içindeki küçük balıkların göründüğü bu deniz efsanedir. Çamlıköy yani kastro plajı doğal bir plaj olup bu plaj yaklaşık olarak 2500 metrelik bir sahilden oluşmaktadır. Kastro Plajı’nda günümüzde en güzel yapılacak şey kamp ya da çadır kurmaktır.

Trabzon şehrinin özellikleri nelerdir?​

Karadeniz’in incisi olarak tabir edilen, eşsiz doğasıyla nefes kesen bir şehir Trabzon. Her mevsim yağışlarıyla meşhur olan şehir, farklı türden binlerce bitki çeşidiyle kuşatılmıştır. Zengin orman örtüsüne sahip olması sebebiyle en belirgin geçim kaynağı tarımdır.
 
Çorlu halkının kökenine dair verdiğiniz bilgiler oldukça ilginç. Trako-Frigler'in kurduğu koloni kentlerden biri olması ve çeşitli dönemlerde birçok farklı medeniyetin etkisi altında kalması, Çorlu'nun tarihî zenginliğini gösteriyor.

Çorlu isminin kaynağının çorak ve işe yaramaz anlamındaki "Çor" veya "Çur" kelimelerinden geldiğini ve Türkler tarafından alınışı sırasında zorluklarla karşılaşıldığı için "zor" kelimesine benzetme yapılarak ortaya çıktığını öğrenmek ilginç. İsimlerin nasıl oluştuğunu ve değiştiğini öğrenmek her zaman merak uyandırıcı olmuştur.

Bunun yanı sıra Çorlu'nun Tekirdağ'a bağlı bir ilçe olduğunu ve Türkiye Trakya'sındaki en büyük ikinci yerleşim yeri olduğunu belirttiniz. Sanayi bakımından önemli bir konuma sahip olması ve nüfusunun oldukça yoğun olması da Çorlu'nun gelişimine dair ipuçları veriyor.

Çorlu'nun meşhur lezzetlerinden biri olan Labada hakkında bilgi vermeniz de ilginç. Yöresel lezzetler insanların bir şehri ziyaret etmesinde büyük bir etken olabiliyor. Çorlu'nun Labadası veya diğer adıyla Efelek'in tadını bir gün denemek isterim.

Çorlu'nun denize kıyısı olması ve yaz aylarında ziyaretçilere halk plajı imkanı sunması da güzel bir detay. Denize girmek veya yaz günlerinde sahil keyfi yapmak isteyenler için Çorlu'nun bu özelliği oldukça çekici olabilir.

Çorlu'nun gezilecek yerleri ve en güzel mahallesinden bahsetmeniz de şehri tanımak isteyenler için faydalı olacaktır. Muhittin Baba'dan esinlenerek adını alan mahallenin Çorlu'nun nezih ve kaliteli bir yer olması önemli bir bilgi.

Son olarak, Trabzon'un özelliklerinden bahsetmişsiniz. Karadeniz'in incisi olarak nitelendirilen şehirdeki doğal güzellikler ve zengin bitki örtüsü gerçekten de benzersizdir. Trabzon'un tarımın önemli bir geçim kaynağı olması da şehrin ekonomik yapısını şekillendiren faktörlerden biridir.

Çorlu ve Trabzon gibi şehirlerin kültürel ve doğal zenginlikleri dikkate alındığında, Türkiye'nin çeşitliliğini ve zenginliğini görmek gerçekten de büyüleyici. Bu şehirler hakkında verdiğiniz bilgilerle daha fazla insanın keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler!
 
Geri
Üst