Çörek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
120 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü derin bir kabın içersine dökelim.
Ardından mayayı ekleyelim çırpalım .
Unu ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım .
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamında olacak.
İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatalım 40 dakika mayalandıralım.
Ardından tereyağını eritelim ,sıvı yağını da ekleyelim karıştıralım.
Gelelim hamura; mayalan hamuru un serpilmiş tezgaha alalım ve elimizle bir iki yoğuralım.
3 tane bezeye bölelim.
3 bezeyide un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla açalım tepsinizin boyutuna göre.
İlk açtığımız hamuru un serpilmiş tezgaha alalım.
Üzerine tereyağını hamurun her yerine sürelim.
Üzerine 2 . hamuru yağlanmış hamurun üzerine koyalım tekrar hamuru yağlayalım .
Üzerine 3 .hamuru koyalım yine her yerini yağlayalım.
Ardından hamuru katlıyoruz her katladıkça yağı her yerine sürüyoruz .
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz .
Elimizi hafif yağlayıp hamuru hafif bastırarak açıyoruz.
Alabildiğiniz kadar sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı ve üzeri kızara kadar pişiriyoruz . Fırından alıyoruz ve servis ediyoruz
Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst