SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Çörek Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 adet margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ılık olacak halde ısıtıyoruz yumurtalarımızı da kırıp, yoğurma kabımıza alıyoruz. Üstüne ılık sütümüzü, yaş mayamızı, şekerimizi katıyoruz yeterlice maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonrasında geriye kalan gereçlerimizi katıyoruz unumuzu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz çok sert bir hamur olmayacak çok cıvık da olmayacak orta kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
Yorulan hamurumuzu üstünü örterek dinlenmeye bırakıyoruz en az yarım saat dinlenecek hamurumuz dinlendikten sonra bezelere ayırıp, el yardımı ile açıyoruz, ondan sonra tepsiye alıp kesiyoruz.
Kestiğimiz çöreklerimizi bıçak yardımıyla hafifçe üst kısmına batırıyoruz yumurtaları sürüp, fırına alıyoruz.
200 derece 15 dk müddetle 3 tepsim 40 dk pişti.
Not: Çöreğe istediğiniz biçimi verebilirsiniz yağlı tepsimize istediğiniz halde küçük orta uzunlukta ya da küçük yuvarlaklar da yapabilirsiniz. İnşallah beğenir siniz.
Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 adet margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ılık olacak halde ısıtıyoruz yumurtalarımızı da kırıp, yoğurma kabımıza alıyoruz. Üstüne ılık sütümüzü, yaş mayamızı, şekerimizi katıyoruz yeterlice maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonrasında geriye kalan gereçlerimizi katıyoruz unumuzu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz çok sert bir hamur olmayacak çok cıvık da olmayacak orta kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
Yorulan hamurumuzu üstünü örterek dinlenmeye bırakıyoruz en az yarım saat dinlenecek hamurumuz dinlendikten sonra bezelere ayırıp, el yardımı ile açıyoruz, ondan sonra tepsiye alıp kesiyoruz.
Kestiğimiz çöreklerimizi bıçak yardımıyla hafifçe üst kısmına batırıyoruz yumurtaları sürüp, fırına alıyoruz.
200 derece 15 dk müddetle 3 tepsim 40 dk pişti.
Not: Çöreğe istediğiniz biçimi verebilirsiniz yağlı tepsimize istediğiniz halde küçük orta uzunlukta ya da küçük yuvarlaklar da yapabilirsiniz. İnşallah beğenir siniz.
Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı