Çörek Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çörek Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 adet margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ılık olacak halde ısıtıyoruz yumurtalarımızı da kırıp, yoğurma kabımıza alıyoruz. Üstüne ılık sütümüzü, yaş mayamızı, şekerimizi katıyoruz yeterlice maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Sonrasında geriye kalan gereçlerimizi katıyoruz unumuzu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz çok sert bir hamur olmayacak çok cıvık da olmayacak orta kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
Yorulan hamurumuzu üstünü örterek dinlenmeye bırakıyoruz en az yarım saat dinlenecek hamurumuz dinlendikten sonra bezelere ayırıp, el yardımı ile açıyoruz, ondan sonra tepsiye alıp kesiyoruz.
Kestiğimiz çöreklerimizi bıçak yardımıyla hafifçe üst kısmına batırıyoruz yumurtaları sürüp, fırına alıyoruz.
200 derece 15 dk müddetle 3 tepsim 40 dk pişti.
Not: Çöreğe istediğiniz biçimi verebilirsiniz yağlı tepsimize istediğiniz halde küçük orta uzunlukta ya da küçük yuvarlaklar da yapabilirsiniz. İnşallah beğenir siniz.

Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst