Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı yada margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı çörek otu
1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım
Yarım paket kabartma tozunu
1yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı kadar un alıyor yumuşak bir hamur olmalı .
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına un hariç öteki bütün materyalleri alalım ve düzgünce karıştıralım. Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyerek hoş bir hamur yoğuralım. Ne çok yumuşak nede çok sert olmalı.
Hamurdan minik minik kesimler koparıp elimizle misket üzere yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 170 derecede pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yada margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı çörek otu
1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralım
Yarım paket kabartma tozunu
1yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı kadar un alıyor yumuşak bir hamur olmalı .
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına un hariç öteki bütün materyalleri alalım ve düzgünce karıştıralım. Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyerek hoş bir hamur yoğuralım. Ne çok yumuşak nede çok sert olmalı.
Hamurdan minik minik kesimler koparıp elimizle misket üzere yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 170 derecede pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun
Çörek Otlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı